• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Заведения излизат на протест утре: Не сме се съгласявали с дата за отваряне 1 март

Заведения излизат на протест утре: Не сме се съгласявали с дата за отваряне 1 март

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са участвали днес в преговори относно дата за отваряне, съобщиха от там в официално писмо до медиите.

Нашите искания по темата са ясни и категорични, и са обявени многократно и гласно - отваряне на 1 февруари 2021 г.

На среща с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов са били представители на хотелиерския бранш от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на ресторантите на 1 март с капацитет от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 г., за което те трябва да понесат своята отговорност, най-малко пред техните членове.

Подчертаваме, че БХРА никога не е заявявала своята подкрепа за протеста на бранша, допълват от двете браншови организации на заведенията.

Нашите сдружения категорично заявяват, че не са съгласни с тези дати и намерението ни да протестираме и да искаме отваряне на 1 февруари остава.

Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да подкрепят протеста ни в 12 часа утре (27 януари) пред Министерски съвет, се казва още в съобщението.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Още ли кръчмарите плащат намален от 20% на 9% ДДС?! А трябва да им го вдигнат на 25% - 30% ! Плюс повишени акцизи върху ракиите, бирите, вината, .....

26.01.2021 19:06:38

Анонимен

Ха така, когато другите ревяха "ОСТАВКА" когато пълнеха площадите, вие си стояхте кротко пред телевизорите, щото Бойчето ще ви крепи. И когато започна да се вдига пушилката, започна да ви става ясно, че и вие сте мръвка за консумация. Е не само никой няма да ви подкрепи, за оплюване сте. Как пък никой в тази държава не се сети за уроците на Кубрат, за лозунга върху парламента, които се оказаха безсмислени за празните ни глави. Днес вие, утре таксиметраджиите, вдруги ден майките, после всички, които нямат какво да сложат на масата. А оня там, божеството с ръцете в джобовете, който освен да кара джипката друго не знае, той ще се наслаждава над робската ни кретения.

26.01.2021 18:55:16

Анонимен

на кой му дреме за Вас? Ще се събирите не повече от 50 човека, ще по мръзнете и ще се прибирете

26.01.2021 18:49:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.