• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Трифон Панчев, кмет на Дряново: БСП ще бъде носител на промяната

Трифон Панчев, кмет на Дряново: БСП ще бъде носител на промяната

/КРОСС/ „Като кмет на малка община, категорично заявявам, че основният проблем на малките общини в България са малките бюджети. Наложително е да се въведе фискална децентрализация. Не е нормално парите на данъкоплатеца да бъдат раздавани от бащицата на тези, които са му симпатични. Защото това са нашите пари, изработени са от нас и е редно да бъдат харчени там, където се изразходват." Това заяви кметът на община Дряново и член на Младежкото обединение Трифон Панчев. Той добави, че има проблем и с изразходването на европейските пари: „Ще има големи проблеми в кандидатстването за европейските средства в новият програмен период. Няма да има средства за всички общини. След няколко години ще установим, че пари няма."

„Нужно е да продължаваме да говорим и за проблемите на обикновените хора. Ние сме най-бедната държава в ЕС, където мнозинството от населението живее с минимални приходи. Минималната заплата, с която управляващите се хвалят, че расте, в момента е 610лв. След данъците, осигуровките и удръжките- минималната заплата, с която разполагат хората е 400лв. Пенсиите на нашите майки, бащи, баби и дядовци са в размера на 200-300лв. Толкова струва само една от пурите на централния нападател на „Витоша Бистрица", бе категоричен Панчев.

Младият социалист изрази мнение, че живеем в държава, в която съдебната система и прокуратурата са тотално обсебени: „Имаме специализирани съдилища, все едно сме в Унгария и управляващите твърдят, че сме развита и европейска държава. Крайно време е да застанем твърдо зад това, че не можем да продължаваме повече така." Той допълни, че е нужна реформа на всички сектори, които в момента са блокирани от властта.
„Единственият вариант нещо да се промени зависи от всички нас. Доказвали сме го и през други трудни времена,можем го и сега. Нека днес излезем единни и обединени, за да пребъде България и българският народ. От БСП имаме моралното право да променим това и ще бъдем носители на промяната", завърши Трифон Панчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.