• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Борисов: Водопроводът от яз. „Белмекен“ за Перник не е давал аварии

Борисов: Водопроводът от яз. „Белмекен“ за Перник не е давал аварии

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров инспектираха новите ВиК тръби в Перник.

Водопроводът от яз. „Белмекен“ за Перник не е давал аварии досега. Това каза премиерът Бойко Борисов на проверка в Перник във връзка с подмяната на водопроводи в града заради водната криза.

„Водопроводът от „Белмекен“ за Перник не е давал аварии досега. За един месец докарахме 300 000 литра вода от Родопите в Перник. От страни винаги е по-лесно да се дава акъл, но строителството е друго нещо – да го пуснеш и от първия път да върви. В града се копае здраво. С месеци текат поръчките, за да се стигне до смяна на водопроводите. Ако всеки е сменявал по един водопровод през десетилетията, нямаше да трябват 12 млрд. лв. за такива дейности“, посочи Борисов.

Водопроводът от Белмекен не е правил аварии. Много фалшиви новини се създадоха от този водопровод, но той дава вода за 30 хиляди души, коментира Станислав Владимиров.

„Нощният режим в града се държи заради загубите на вода. Има много голям интерес за жилищно строителство в Перник. Много бързо напредват дейностите и хората са доволни. До ноември всичко ще приключи. 4 лота се правят в целия град с довеждащи водопроводи. Всеки метър, който се подмени в Перник, ще свали загубите на вода“, заяви той.

Зам.-министър Нанков посочи, че освен технологичните загуби на вода има и загуби от кражба на вода. По думите му около половината загуби в страната са от недобросъвестни практики.

Много чисто се работи, стана ясно при огледа.

Много хейт имаше, но, ако някой си мисли, че водата се носи на ръка… Това е уникално съоръжение, отсече Нанков.

„Отстрани като даваш акъл е по-лесно винаги“, коментира Борисов.

С Борисов е и финансовият министър Владислав Горанов, с което двамата опровергават слуховете за обтегнати отношения заради споровете за намаляване на ДДС.
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно, че от страни е по-лесно, но не и когато не получаваш министерска заплата. Почти всичко може да се направи и по-добре и по-евтино, ако не се краде като за световно. И Борисов по-добре да беше отишъл в парламента отколкото да се проветрява по Перник. Направо не си представям какво щеше да стане ако не беше инспектирал тръбите. То как ли го е и направил? Сигурно с поглед рентген. Само с пиар се занимава

22.05.2020 13:18:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.