• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Драгомир Стойнев към служебния кабинет: Ако не внесете Плана за възстановяване, ще бъдете като ГЕРБ

Драгомир Стойнев към служебния кабинет: Ако не внесете Плана за възстановяване, ще бъдете като ГЕРБ

/КРОСС/ „Този план е по-добър и амбициозен, по-реформаторски от предходния, но в същото време не можем и да очакваме чудеса от вас. Вие сте министър само за два месеца, а този план не замества проекти, които са отпаднали от оперативните програми или да финансира проекти, които трябва да се финансират от страна на бюджета. Този план трябва да е визионерски за страната, за устойчиво развитие, с нови източници на икономически растеж. План, който да постави основата на нов икономически модел, базиран на знанието, дигиталната икономика и зелената енергия." Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев по време на изслушването на вицепремиера Атанас Пеканов за Плана за възстановяване и устойчивост.
Той поздрави министъра за първите стъпки, насочени в сектора на социално подпомагане - по думите му това е началото на една изключително добра реформа, която е необходима.
Като един от минусите на Плана Стойнев открои липсата на средства за възстановяване на „Напоителни системи", тъй като по думите му е необходимо да бъдем подготвени за климатичните промени.
„Големият проблем за енергетиката е отворен. Да не забравяме, че другите държави си направиха съвети към Министерски съвет за справедлив преход - ние имаме такъв само на хартия. Не се събраха нищо веднъж. Това е екипна работа и е необходима да има. Изпуснахме много ценно време и такъв съвет е необходим", категоричен е той.  
По думите му е притеснително, че няма как да се отговори на дигиталната трансформация и навлизането на изкуствения интелект: „Отчита ли се влиянието на изкуствения интелект върху пазара на труда и автоматизацията на много процеси? Това е процес, който ще задълбочи неравенствата в обществото и голяма част от професиите ще станат ненужни. Още отсега трябва да мислим какво ще правим с тези хора. За съжаление тази амбициозност не я виждам в плана. Голяма част от европейските държави вече дават отговори на трансформациите."
„Какво правим оттук нататък? Този план внася ли се в парламента?", това попита социалистът. По думите му това вече е направено от Германия, Франция, Италия. „Или имате ли готовността да изпратите този план директно в Брюксел, за да стартираме процеса?", продължи Стойнев.
„Трябва да имате смелост да покажете какво точно искате.  Трябва да стартира процеса", категоричен е той.   По думите му ако служебният кабинет не внесе проекта, ще бъде като ГЕРБ. 
„Народът очаква да бъдем по-смели, с по-визионерско мислене и да стъпим върху новите стимули за икономически растеж", завърши Стойнев. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.