• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

214,6 млн. лева за лични асистенти в бюджета за догодина

214,6 млн. лева за лични асистенти в бюджета за догодина

/КРОСС/ 214,6 млн. лева за лични асистенти са заложени в бюджета за догодина. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, при представяне на проект за промени в Закона за личната помощ. Допълнително по Закона за социалните услуги са отделени още 85 млн. лева.

Деница Сачева - министър на труда и социалната политика: Законът за личната помощ продължава да действа. Внасяме промени, така че да стане по-приложим. Асистентите ще продължат да работят на трудови договори. С увеличението на минималната работна заплата от 730 лева ще получава 930 лева всеки асистент.

Министърът каза още, че искат да се обърне повече внимание на качеството на личната помощ.

Деница Сачева - министър на труда и социалната политика: Законът за личната помощ трябва да действа заедно със Закона за социалните услуги. Съвместно средствата, които са определени са 214,6 милиона за лични асистенти. В закона за социалните услуги сме заложили още 85 млн. лева за асистентски услуги.

По ОП "Развитие на човешките ресурси" ще бъде обхваната и патронажната грижа. Едва 8% от ползвателите на този закон са деца. 40 955 са дали заявка за лична помощ, стана ясно още на брифинга.

Адриана Стоименова - заместник-министър на труда и социалната политика: От 1 януари на 670 000 ще имат право да се включат в закона за личната помощ. Промени трябва да има по отношение на контрола. Няма как от 1 януари над 670 000 лични асистенти да бъдат намерени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Георги Дренчев

Eдна ужасна хунта отрови малкото демократични промени, които бяха мъчително извоювани в началото на прехода и превърна държавата в бащиния на няколко посредствени престъпника, които никоя медия не забелязва, а всеки журналист се обръща към тях с „господине“/ „госпожо“. Всички системи на държавата като социално- икономическа организация на населяващите я са разрушени и дори самата корупция вече е спряла да функционира за ниските нива от крепителите на съгласието, като сме достигнали до един нов световен феномен – държавен престъпен тоталитаризъм с феодални кланове по места, който е световно признат, макар и с лека погнуса. Нямам никаква илюзия, че ще се поместим скоро от тази тиня, без силен тласък отвън, най – вече заради съучастието на всички политически субекти легитимиращи в различна степен това статукво и гражданската мозъчна смърт на българите. Няма начин някой да направи революция в България сам, а останалите само да му дадат своето одобрение или неодобрение, независимо колко и как са засегнати от управлението. Лайк- ънлайк, колко лесно и безполезно, докато всичко си върви по старому. === Българите много бързо забравиха, напълно излишната пролетна карантина с кпп-та и безумни, ненужни рестрикции, когато един обезумял диктатор се вживя в ролята си на доктор Куин – лечителката, вместо да влязат в МС и да изхвърлят тоя цървул от прозореца.

23.10.2020 15:45:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.