• 24 Окт 2021 |
 •  USD / BGN 1.6817
 •  GBP / BGN 2.3182
 •  CHF / BGN 1.8334
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 10°C

Отговор на Петър Курумбашев до Българската стопанска камара

Отговор на Петър Курумбашев до Българската стопанска камара

/КРОСС/ Уважаеми госпожи и господа,

 Категорично не приемам Вашето твърдение, че "в продължение на около година официалната позиция на българските евродепутати остава размита и неясна", тъй като, искам дебело да подчертая - то противоречи на фактите.

По моя инициатива, през октомври 2017 г., единодушно всички български представители в Европейския парламент приеха обща позиция относно законодателния пакет за мобилност в ЕС. Инициирахме и обща среща, заедно с румънските ни колеги, които също се присъединиха към тази позиция през декември 2017 г.

Отделно от това, многократно - както в пленарна зала, така и в рамките на заседанията на Комисията по транспорт и туризъм и в работни групи в Европейския парламент, съм отстоявал българския национален интерес и интереса на българските превозвачи - http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+CRE+20170517+ITEM-019+DOC+XML+V0//BG&language=bg&query=INTERV&detail=3-546-000. Изказването е от 17 май 2017 г. 

Не на последно място, като член на Комисията по транспорт и туризъм в ЕП внесох необходимите изменения по докладите, които са част от т.нар. "Пакет за мобилност", които бяха приподписани и от част от моите колеги, български представители в Европейския парламент.

Считам, че твърдението Ви е изключително некоректно, особено и с оглед на факта, че съм изразил позицията си много преди БСК да е била запозната с проблема. Не е коректно хора, които работят година и половина по темата, да бъдат атакувани по този начин публично - още повече с неверни факти. 

                             

                             

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.