• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Партиите на консултации при президента за избор на председател на ЦИК

Партиите на консултации при президента за избор на председател на ЦИК

/КРОСС/ Президентът Румен Радев събира парламентарно представените партии на консултации, за да предложат председател на Централната избирателна комисия.

До тях се стига след като единствената кандидатура за председател на комисията, тази на юриста Красимир Ципов, беше оттеглена от предложилата я партия ГЕРБ. По-късно през деня предложените членове на комисията трябва да бъдат публично изслушани отново на Дондуков 2.

По-малко от 48 часа след първите консултации при президента по процедурата за назначаване на нов състав на ЦИК, която ще трябва да организира предсрочни избори, представителите на парламентарните партии ще се съберат отново на „Дондуков" 2.

Държавният глава насрочи допълнителна среща заради липсата на яснота кой ще оглави ЦИК.

На консултациите в сряда номинация за поста направи председателят на най-голямата парламентарна група ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова:

"Нашето предложение за председател е г-н Красимир Георгиев Ципов."

Той остана и единственият кандидат, след като останалите 5 формации не направиха свои номинации за поста.

В това от ГЕРБ видяха капан и вчера сутринта обявиха, че ще оттеглят кандидатурата на Красимир Ципов Лидерът на партията Бойко Борисов обясни:

"Това е един абсолютен капан. С мълчалив, престъпен сговор, може ли партии с претенциите да управляват, да отиват в президенството без председател?"

На днешната среща държавният глава очаква от партиите да посочат кандидат за поста:

"Политическата логика на изборното законодателство диктува политическите партии да намерят консенсус при определяне състава и ръководството на ЦИК. Изисква се диалог, изисква се конструктивност. Очаквам вие да я проявите". След консултациите с партиите в президенството започват изслушванията на кандидатите за членове и ръководство на ЦИК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.