• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Започва масово тестване на жителите на Банско

Започва масово тестване на жителите на Банско

Борисов бе категоричен, че в света няма заявено лекарство срещу коронавируса

/КРОСС/ Започва масово тестване на жителите на Банско. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

"Приемаме, че Банско е огнище. За това ще направим масово тестуване. Бързите тестове тук са от полза, защото показват имате ли антитела", добави премиерът.

"Знаете, че за първи път японският премиер дойде на гости в България при мен. Отношенията ни са такива, че, да, не пречи, помага може би. Те включиха и България в своя списък. Оказа се, че българската индустрия произвежда в пъти по-качествени стоки от други, империи дори. Сега когато дарим, се приема за красив жест и се помни дълги години. Казал съм да се направят за братята ни в Северна Македония и да им се пратят 100-тина облекла. Лесно е да кажем, че сме братя, но се вижда дали е истина, когато ни е трудно и можем да помогнем", заяви премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че в света няма заявено лекарство срещу коронавируса. Но всички, които помагат, са заявени от правителството.

"В 9 часа ще дойдат технолозите на няколко заводи, ще разговаряме с тях. Имаме промишлено количество от това лекарство, което се тества в Австралия. Таблетирали сме такова, но то трябва да мине по всички стъпки и одобрения, а те са много сложни. Надявам се университетите в Мелбърн, Италия и България да действат заедно. Работим много усилено по тази тема", увери премиерът.

"Може би ви прави впечатление колко бързо става всичко. Много труд положихме. Щабът съм го назначил аз. Те дават съвети, правителството взима решения. Разпоредил съм днес да се правят масови тестове в Банско", разкри Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.