• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

България е поръчала 1 милион теста за коронавирус

България е поръчала 1 милион теста за коронавирус

/КРОСС/ 1 млн. теста за коронавируса Covid-19 е поискала България при общата европейска поръчка, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Перник за пускането на новия водопровод.

"Днес лично поръчах 1 милион теста, за да тестваме максимум населението", съобщи премиерът. "При доставката на тези тестове ще може да започне и широко тестване на повече хора, а не както е в момента само на болни и с проява на симптоми", обясни Бойко Борисов.

БАН и София тех парк пък са събрали текстилния бизнес, за да им представят иновативни филтри за маски. Единият филтър е от активен въглен, направен от костилки, а другият със сребърни йони, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Няма друга държава да си попълни толкова бързо липсващите облекла, 10 000 шлема от найхубавите. Може би само Китай. Работи се на пълни обороти. Днес Гърция направи това, което ние сме направили преди 3 - 4 дни. Това, което се случва в света, е потвърждение на правилността на мерките, които сме взели", подчерта премиерът Борисов по повод мерките срещу коронавируса.

Борисов посети Перник по повод пускането на водопровода, който значително ще облекчи водния режим в града.

Трасето, по което на Перник ще бъде подавана вода от язовир „Бели Искър", е с дължина 13 км. Негов собственик ще бъде местното ВиК дружество, поясни премиерът.

В понеделник кметът на миньорския град Станислав Владимиров трябва да реши в кой часови диапазон перничани ще имат вода от днес нататък. Градоначалникъ заяви, че вероятно водоснабдяване без прекъсване ще бъде осигурено от 6.00 до 22.00 ч.

"Мислете и за пълна отмяна на режима", призова премиерът. И благодари за неуморния труд на работниците, на кмета, на министрите и заместник-министрите, направили възможно изграждането на водопровода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Брей, големи грижи, големи сделки...!!! Колко ли ще изкяри ББ от тая далавера и дано не му се услади...!

24.03.2020 11:36:27

Анонимен

Днес Осман Октай апелира към президента Румен Радев да се готви за временно кризисно служебно правителство тъй като Бойко Борисов не е човек, който може да управлява, а поведението му показва, че се намира в паника. Опитът сочи, че такива винаги търсят да излязат по най-краткия път-чрез бягство.Освен коронавируса, трябва да сме готови и за криза, причинена от срива на Борисов. От това следва "единственият вариант - да се направи временно кризисно служебно правителство, което да изведе страната от кризата и тогава да се отиде на предсрочни избори".

23.03.2020 17:30:14

Анонимен

Благодарим ти Слънце. Какво ли щяхме да правим без тебе? И защо ти поръчваш тестовете? Здравен министър или министър на икономиката няма ли? Да кажеш някоя дума какво ще правите с пристигналите от чужбина, че някъде прочетох, че са 23 000 за едно денонощие, и почти съм сигурен, че са от опасни дестинации.

23.03.2020 17:09:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.