• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

С тържествена церемония ръководството на УНСС засвидетелства уважението си към председателите на Общото събрание

С тържествена церемония ръководството на УНСС засвидетелства уважението си към председателите на Общото събрание

/КРОСС/ На тържествена церемония имената на председателите на Общото събрание бяха поставени редом с имената на ректорите на Университета за национално и световно стопанство. Ректорът проф. д-р Димитър Димитров откри почетно пано „Председатели на Общото събрание на УНСС" с имената на проф. д-р Любен Караниколов, председател на Общото събрание на УНСС от 1999 до 2005 г., проф. д-р Благой Колев, председател в периода от 2005 до 2011 г. и проф. д-р Стоян Стоянов, председател от 2011 до 2015 г.

„Днес изразяваме своята признателност към тези достойни личности, дали своя неоценим принос за развитието на университета", подчерта в изказването си ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Той благодари и на действащия председател на Общото събрание проф. д-р Лалко Дулевски за неговите непрекъснати усилия за издигане авторитета на УНСС и за създаване на полезни работещи партньорства.

На събитието присъстваха двама от бившите председателите на Общото събрание - проф. д-р Любен Караниколов и проф. д-р Стоян Стоянов. По щастливо съвпадение в този ден проф. Караниколов празнува и рождения си ден.

„УНСС дава сериозна перспектива и за преподавателите, и за студентите. В университета се съчетават специалности, които са много конвертируеми и студентите намират много добра реализация. А когато преподавателите са творчески и креативни личности и с упорита работа, те достигат до сериозни резултати. Затова УНСС е перспективен и атрактивен университет, не само за България, но и за чужбина", каза проф. Караниколов, първият декан на Юридическия факултет на УНСС.

„За мен това е признание за цялата институция, цялата история и традиция на университета. В УНСС всички хора са качествени, всеки един може да допринася за развитието на университета. Нека всички да сме живи и здрави в тези времена и университетът ще преуспее", заяви проф. д-р Стоян Стоянов - почетен ръководител на катедра "Счетоводство и анализ".

По повод събитието във фоайето на УНСС беше разположена изложба от снимки представящи дейността на председателите на Общото събрание на УНСС през съответните периоди.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.