• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Томислав Дончев: Да пазим държавата, защото нямаме друга

Томислав Дончев: Да пазим държавата, защото нямаме друга

/КРОСС/ Правителството отговори на президента Румен Радев, който поиска оставката на кабинета. Прочитът на изпълнителната власт е: Президентът поиска цялата власт. Това каза от името на министрите вицепремиерът Томислав Дончев. Очакванията са да му отговорим огледално, ние няма да го направим, подчерта той. И даде да се разбере, че управляващите няма да искат предсрочното отстраняване на държавния глава, а му пожелават да си доизкара мандата.

„Благодаря на всички, които протестират, без да нарушават обществения ред. Благодаря и на полицаите. Вероятно очаквате след включването на президента Румен Радев огледална реакция. Не няма да има огледална реакция, няма да кажа, че правителството иска оставката му. Това би ни вкарало в още по-тежка институционална криза. Президентът има повече от година до края на мандата си и държа да си изкара мандата, въпреки че съм несъгласен с голяма част от тезите. Не очаквайте от мен да хуля президентската институция", това каза вицепремиерът Томислав Дончев на извънреден брифинг заедно с военния министър Красимир Каракачанов и социалния министър Деница Сачева в Министерския съвет.

"Правителството се превърна в мафия, когато прокуратурата повдигна обвинение на съветниците на президента", каза още Дончев и допълни, че Радев е поискал цялата власт сега и безконтролно.

„МС не е на Бойко Борисов, президенството не е на Румен Радев, а българската полиция не е на Младен Маринов. Те са на България. Искам да призова всички да пазим държавата, защото нямаме друга. Който и каквито политически сметки да прави, нека да пази страната ни", коментира Дончев.

"Ако някой иска цялата власт сега нека да обясни защо", призова Дончев и коментира, че има точка, от която връщане назад няма.

Политическият екстремизъм, който се опитва да практикува Радев е опасен за държавата. Ние искаме да се възстанови диалогът с институциите, заяви социалният министър Деница Сачева.

„Искам да се обърна към гражданите, които изпитват страх от това какво ще се случи и как ще изкарат зимата, при положение, че се борим с тежка пандемия и непрекъснато отговаряме на социални и икономически нужди. Човек, който подбужда към протести, трябва да има ясен план за действие. Политическият екстремизъм, който се опитват да практикува г-н Радев е опасен за държавата. Искам да обърна внимание, че президента не намери време да коментира новината, че успяхме да влезем в чакалнята за ИЕРЕМ 2", заяви социалният министър Деница Сачева.

„Не съм вярвал, че ще ми се наложи да коментирам изказвания на президента, който уважавам, но се налага. Институциите воюват, вместо да си подадат ръка. Да започнем от онази случка, която разгневи народа - тази в „Росенец", когато едни гардове на НСО по брутален и незаконен начин възпрепятстваха хора, които правят политически пиар. Този имот е продаден по времето на Иван Костов,а по времето на Орешарски е оформен. Сега привържениците на тези партии казват „Защо не правите нищо?". Няма как да изпълня разпореждания на НСО, които противоречат на Конституцията. Тези, които хвърлиха българското знаме на земята, трябва да бъдат наказани", коментира министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕДНО ПОЛИТИЧЕСКО ЗОМБИ ЧАКА В БАНКЯ…. 11.07.2020 admin Начална горе 0 Борисов в момента не осъзнава, че е политически труп. Стана такъв в момента, в който се разбра, че открито подкрепя Доган и Пеевски и в момента, в който кучето му Гешев влезе в Президентството. Едно зомби сега стои в зайчарника и се тресе от ужас, а верните му лакеи си мислят как ще си спасяват кожите. Идва момент, в който никакъв пиар и европейски приятели не могат да помогнат. И това е моментът, в който заплашиш и тръгнеш срещу собствения си народ и той осъзнае това. Десетилетие този политически червей се гавреше с българския народ, обрече пенсионерите на бедност и мизерия, обрече работещите на заеми и кредити, заради които ЧСИ-та ги разкъсват и изхвърлят на улицата. Този престъпник продаде националните интереси на България и дори българския лев, символ на суверенитета ни. Едно зомби чака в Банкя…….Време е! Елена Гунчева #ОставкаМутро

12.07.2020 04:54:18

Тонева

Мафията си има държава! Да освободим държавата!

11.07.2020 21:32:04

Анонимен

Ами, опитваме се да я пазим. От Герб-мафията!

11.07.2020 19:28:19

Анонимен

Крадливия философ, ученик на Сорос би трябвало да се скрие някъде от срам, вместо да нервира хората.

11.07.2020 19:25:54

Анонимен

Олигарсите спонсори на БСП са им казали 'или ни отървете от затвора и ни осигурете обществени поръчки - или си търсете друга работа!'

11.07.2020 18:17:45

Анонимен

Колкото и да се пъне габровският клоун мачът им е свирен вече на Козяк, изглежда поне от 3-4 седмици.

11.07.2020 18:10:10

Анонимен

Изпълнителната власт особено тази не е Държавата! Асоциирането на Държавата с Партията им/му особено им/му подхожда, хрле пък на Томчо соросо-комсомолецът!

11.07.2020 18:08:13

Eлена Йончева

Елена Йончева пред ЕП: Демокрацията в България е в пълен разпад. Демокрацията в България е в пълен разпад. Призовавам ЕП да покани президента Радев, неговият глас да бъде чут тук. Европейският парламент не може да стои безучастен. Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, сигнализира новата Антикорупционната комисия в ЕП за събитията в България. „Налице е зловещо погазване на върховенството на закона и настоявам за конкретни мерки“, посочи Йончева пред колегите си. „Време е гласът на Европейския парламент да бъде чут и Европейската комисия да се намеси в случващото се в България през последните месеци“, коментира Йончева. Тя допълни още, че събитията в България подкопават самите основи на демокрацията. „Демокрацията в страната е в процес на разпад. Ако позволим това да се случи в една страна, в България, скоро и останалите европейски страни ще бъдат пометени от сходни процеси. В България всеки, който си позволи да надигне глас срещу корупцията, срещу безобразията на властта, срещу погазването на медийната свобода, е преследван. Журналисти се уволняват, опозиционни политици са подложени на медийна екзекуция. Прокуратурата е използвана като бухалка срещу всеки един силен критик на корупционната система. Властта в България не убива своите опоненти, защото разполага с всички необходими инструменти, за да ги смаже. Вече година тук, в Европейския парламент говоря за това, което се случва в България. Но да надигнеш глас е само началото. Настоявам не само да бъдем чути. Европейският парламент трябва да действа. Призовавам да поканим в ЕП българския президент Радев. Неговият глас трябва да бъде чут тук. И да действаме.”, каза Йончева. Йончева внесе и писмен въпрос с висока приоритетност, съгласно правилата на Европейския парламент, относно състоянието на демокрацията в България и нивото на корупция в страната. Питането е отправено до Европейската комисия и е подкрепено от водещи депутати от Германия, Франция, Португалия и Полша. По искане на Йончева се очаква и дискусия по темата в рамките на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи към Европейския парламент.

11.07.2020 17:41:26

Протестите растат!

Русе също се надигна. Блокираха пътищата за Варна и Кубрат.

11.07.2020 16:57:24

дО ГОВЕДОТО дончев

вЪН ГАБРОВСКА ГНИДО ОТ рб! мАФИОТ МРЪСЕН! мУТРА ДОЛНОПРОБНА! нЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕШ ОТ НАРОДНИЯ ГНЯВ!

11.07.2020 16:48:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.