• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Боил Банов: Това не е протест, това е рекет

Боил Банов: Това не е протест, това е рекет

/КРОСС/ Да се блокират кръстовища не е протест, а рекет, заяви министърът на културата Боил Банов NOVA.

„Не мога да правя прогнози дали кабинета ще изкара до края на мандата си, или не. По-важното е друго.Протестът е нещо същностно, което е свързано с демокрацията и е ценно за нея. Няма демокрация без да имаш възможност да протестираш и да изразим мнението си. Когато хората излизат да протестират, управляващите са длъжни да опитат да разберат всеки протестиращ какво го е изкарало на улицата да протестира. Това е много важно и ключово. Аз и всички мои колеги го разбираме като нещо важно и работим активно за това", посочи министърът.

„Коренно различен е въпросът с това някой или някакви хора да блокират кръстовища. Това не е протест, а рекет. На рекет няма държава в света, която да се поддава, не защото е голям проблем дали правителството ще си тръгне, а защото ако държавно управление се поддаде на рекет, това означава, че и следващото управление също може да се поддаде. Това означава, че всеки, който може да реши, че е несъгласен с политиката на държавата, може да излезе да блокира ключови кръстовища и магистрали и да свали едно управление. Така не бива", заяви Банов.

„Разделяйки екстремистите, които затварят на кръстовища от протестиращите, сред протестиращите има основателни искания. Проблемът е, че няма формулирани икономически и социални искания. Те са многопланиви и всеки изказва някаква позиция. Изказванията на протестиращите по някой път едни други се бламират, едни други се сблъскват. Това е голям проблем", допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе, щом и Веждито се отврати от тебе... точно ТИ да ми говориш за морал...

02.08.2020 18:24:21

Сънародник

НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЕДНО ПО СВЕТА И У НАС СКАНДИРАТ: МУТРИ ВЪН!!!Сънародниците ни в чужбина се обединяват в общи протестни шествия срещу снощните репресии срещу майките от „Системата убива“ и Ренета Инджова, както и за да покажат, че подкрепят напълно исканията за оставка на премиера Борисов и главния прокурор Гешев.Няколко хиляди българи ще излязат заедно на протест. „Не сте сами!” и „Мутри вън!“. Това са посланията, които сънародниците ни от десетки градове извън България искат да изпратят днес на протестиращите в страната. Диаспората ни по света се обединява за общи протестни шествия. Протестиращите се обявяват още против корупцията и обвързването на държавните структури в България с олигарси и мафия; против полицейското насилие; за разследване на корупцията и прозрачност на управлението; за съд на виновните за побоищата; за реформи на съдебната и изпълнителната власт; за защита на горите и природата; за надежда за бъдещето на България. Поради часовите разлики протестните неделни шествия се провеждат щафетно в градовете Виена, Амстердам, Берлин, Кьолн, Лондон, Мадрид, Манхайм, Монреал, Мюнхен, Осло, Париж, Прага, Торонто, Щутгарт и редица други.

02.08.2020 16:05:17

Радой

Думба лумба два дни и година гладни.

02.08.2020 15:58:05

Анонимен

На Мутрата Банов ще му бъде набит кур с 200 в гъза в Централния...

02.08.2020 15:32:12

Ало, Банов

А това вашето не е управление, а тотална корупция и некадърност!

02.08.2020 10:59:41

Анонимен

А тоя мошеник до кога ще ни лежи на гърба и ще краде!? Мястото Му е при бай Ставри - незабавно! БОКО може и трябва да го придружи...!

02.08.2020 10:52:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.