• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Алибегов: Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани

Алибегов: Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани

/КРОСС/ Проверяващите, които идват на инспекция не са ваксинирани. Това, което дадохме като предложение вчера на държавата, защото отново искаха помощ от държавата, е те, като най-голям работодател, да стартират ваксинацията в държавния сектор. Това заяви в студиото на „Тази сутрин" председателят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Ричард Алибегов.

Приемат ли се, каквито и да било рестрикции за влизане на закрито в търговски обекти, то не няма как да важат само за ресторантьорския и хотелския бранш. Поставили сме седем точки и условия за вход и най-вече да не сме единствения затворен бранш. Ако ще работим само за ваксинирани, каквото беше предложението на Министерството на здравеопазването, или ще затворим, то е едно и също, добави той.

Попитан дали браншът е готов да премине към COVID сертификат, Алибегов отговори, че това не може да е мярка само за ресторантьорите и заведенията. Въвеждането на изискване за тест, за да влезеш в заведение, следва да подпомага процеса на ваксинация срещу коронавирус, а не да е отделна и несвързана мярка, каза той.

Председателят на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов добави, че е Доволен съм от срещата между представители на туристическия бранш и служебният премиер. Имаме много висока оценка на лятото от Стефан Янев, който каза, че то е преминало успешно и че очаква зимният сезон да протече по същия начин. Това означава пак да имаме проблем с паркирането на автомобили през зимата, да имаме много туристи и от чужбина, българите да могат да пътуват свободно и заведенията да работят изцяло, допълни Драганов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.