• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Пиян шофьор блъсна патрулка и уби полицай

Пиян шофьор блъсна патрулка и уби полицай

/КРОСС/ Пиян шофьор блъсна 35-годишен полицай. Вследствие на катастрофата служителят на МВР е получил тежки наранявания. Откаран е в болница, където по-късно е починал.

Полицаят е бил на пътя около 21.00ч. на 2 декември между селата Радево и Сокол по сигнал за настъпило пътно произшествие. Полицаят се е намирал до служебния автомобил, който е бил с включени светлини в специален режим на работа, когато е бил блъснат от 39-годишен шофьор на лек автомобил от Стара Загора. Направената проба е показала 0.68 промила алкохол в кръвта на обвиняемия.

Шофьорът е задържан за 72 часа. Той е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на полицейския служител. Предстои Окръжна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемото лице. Ако бъде признат за виновен, може да получи 15 години затвор.

От прокуратурата припомнят, че преди повече от шест години са изпратили до Народното събрание експертни предложения за промяна на нормативната уредба, чието приемане би позволило бързото санкциониране на управляващите МПС шофьори, употребили алкохол и/или наркотични вещества.

"Колегите отива на сигнал на друго претърпяно произшествие. Посещават го и след свършената работа от тях настъпва този така тежък инцидент, в смисъл такъв, върху тях връхлита друго МПС, удряйки челно служебния автомобил. Нашият колега Тодор Тодоров е бил непосредствено зад автомобила и поема така сериозно с тялото си удара и получава много тежки травми и впоследствие почива", обясни началник сектор "Охранителна полиция" към РУП Нова Загора Красимир Алексиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.