• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Задържаха 52-годишен трафикант на хора от Сирия

Задържаха 52-годишен трафикант на хора от Сирия

/КРОСС/ В Хисарско задържаха 52-годишен трафикант на хора от Сирия. Той подпомагал 9 граждани да преминат незаконно страната.

Районна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем и задържа 52-годишен мъж за подпомагане на 9 граждани на Сирия да преминат незаконно през страната, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Мъжът е бил задържан в хисарското село Черничево на 26-ти януари, тъй като се опитал противозаконно да подпомогне като осигурил транспорт на 9 граждани от Сирия, между които и 11 годишно момче, да преминат в страната.

52-годишният мъж шофирал лек автомобил със старозагорска регистрация, в който пътували чуждите граждани. Той е с инициали М.Г и не се подчинил на полицейско разпореждане да спре за проверка моторното превозно средство и продължил да се движи по пътя в посока от Дуванлии към Хисаря.

След полицейско преследване и издирване мъжът е бил задържан. Същият ден край язовир в землището на Черничево, са били установени 9 чужденци, всички мъже, между които и 11-годишното момче. Чужденците искали да стигнат до София.

Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство и по отношение на повече от едно лице и на лице, ненавършило 16-годишна възраст, което е престъпление по чл. 281 ал. 2 т. 1 т. 4 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, както и за това, че противозаконно е попречил на орган на властта - полицейски служители, да изпълнят задълженията си - престъпление по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.