• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

В края на седмицата решават дали да пуснат парното в София

В края на седмицата решават дали да пуснат парното в София

/КРОСС/ Сменят старите топломери с дистанционни от следващата седмица. Новите уреди ще могат да се плащат разсрочено, успокояват от "Топлофикация София".

Не става дума за внезапно или масово сменяне на топломерите. Единствено тези, които са с изтекъл срок, или са повредени или стари, ще бъдат подменени. Става дума за подмяна до 2027 година.

За да пуснат парното в София, трябва да бъдат изпълнени две важни условия - три последователни дни със средно денонощна температура по-ниска от 12 градуса, и прогноза за трайно застудяване.

"Към настоящия момент прогнозата е за затопляне от утре до края на седмицата, така че ние в четвъртък, когато получим прогнозата за края на седмицата и началото на следващата, ще видим дали тя се е сбъднала и съгласно това ще вземем решение за включване на отоплението в столицата", коментира говорителят на "Топлофикация София" Елизабет Павлова.

Тя уточни, че към момента са включени около 78 сгради - основно детски градини, училища, болници. Има 34 офис сгради, които са поискали предварително включване на отоплението и няколко жилищни сгради - еднофамилни къщи.

"До 2027 година трябва да бъдат подменени всички уреди за дялово разпределение с такива, които имат модул за дистанционно отчитане, така че да може да се премине към ежемесечен отчет и ежемесечни реални сметки за отопление и за топла вода", допълни Павлова.

От 25 октомври, ако на някои от потребителите топломерите са стари или повредени, следва да ги подменят с такива, които имат модул за дистанционно отчитане.

"Всяка сграда може да се обърне към своя топлинен счетоводител, за да провери кога изтича срокът на топломерите, които са монтирани в съответната сграда и да направи разчет кога да бъдат подменени техните уреди, обясни още говорителят на "Топлофикация София".

От "Топлофикация София" обмислят стоков кредит за разсрочено плащане до 10 години, за да предложат на клиентите си, когато дойде време за смяна, да предоставят възможно най-добрите условия, без да се натрупват допълнителни разходи в семейния бюджет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.