• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Специализираната прокуратурата обвини лидер на политическа партия в шпионство

Специализираната прокуратурата обвини лидер на политическа партия в шпионство

/КРОСС/ Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Н. М. - лидер на политическа партия, за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна, съобщават от прокуратурата.

В хода на разследването бяха проведени множество процесуално-следствени действия - разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск, изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства, събрани са относими към предмета на доказване справки и документи.

Досъдебното производство бе образувано по реда на чл.212, ал.1 от НПК.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Даскала

Поредната излагация на българската прокуратура!

23.06.2021 21:56:32

Анонимен

Ами, обвинете и физкултурника тогава. Цветанов също е шпионин и лидер на партия, която работи против националните интереси, ама шпионира за правилната (в кавички) страна... И още колко има като него.

23.06.2021 14:45:28

Анонимен

Сведенията за санкционираните от САЩ български граждани за корупция по закона „Магнитски” не са били добити от легални явни изтчоници.

23.06.2021 11:15:07

Анонимен

В България за държавна тайна се счита, че заради некадърното управление народа изнемогва и недоволства.

23.06.2021 10:37:15

Анонимен

Без да се споменава името е ясно на всички, че става въпрос за лидер на партия с русофилски настроения. Прокуратурата да не си затваря очите за чуждестранните неправителствени организации в България и не само, които под прикритие развиват шпионска дейност в услуга на чужда държава.

23.06.2021 10:36:07

Анонимен

Ами сега остава да го докажат, в което се съмнявам. От написаното става ясно че много са работили по въпроса в определена посока и са документирали работата си. Нищо повече. Ще трябва да докажат, че: ... се е поставил в услуга; ... е имал достъп до държавна тайна; че тайната е наистина тайна; че я е предал с умисъл и че е целял да навреди на страната. Успех с доказването. А-а и още нещо-че каквито и да било там сведения не са налични в свободни източници.

23.06.2021 09:27:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.