• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Събев към шофьорите: Драги колеги, вие сте използвани, за да падне правителството

Събев към шофьорите: Драги колеги, вие сте използвани, за да падне правителството

/КРОСС/ Благодарение на услужливостта на последните български правителства България е заела незавидната роля да бъде руска провинция в ЕС. Ние трябва много ясно да посочим пътя за развитие на България съгласно ангажиментите пред НАТО и ЕС. Това каза министърът на транспорта Николай Събев в предаването „120 минути“ по бТВ.

По думите му правителството е заявила ясно, че няма да бъде васал на руската страна и повече няма да бъде зависимо. „От този момент цялата пета колона, всички спящи агенти бяха активирани. Започнаха масови протести, започнаха масови ходения по телевизии на т.нар. политически анализатори, които защитаваха позицията, че България трябва да остане зависима от Русия. Превозвачите бяха използвани. Те търсеха повод, след 24 февруари те започнаха да се изнервят и да започват да ескалират техните искания. Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне“, заяви транспортният министър.

Цените на енергоносителите в дългосрочен план ще бъдат стабилни, заяви транспортният министър.

Предложението за намаляване на акциза на горивата с 50% е само повод превозвачите да блокират държавата и правителството да падне, смята Събев.

За 2022 г. държавата е определила 55 милиона лева за субсидиране на превозваческите услуги в общините. „Искаме да променим механизма за изплащане на тези субсидии, защото общинското разписание по никакъв начин не е синхронизирано с областното, републиканското и с разписанието на БДЖ. Схемата е следната: превозвачът преценява, той избира разписания и рейсове, които по никакъв начин не са съобразени с пътникопотока и нуждите на населението. Един поръчва, друг плаща, трети изпълнява както намери за добре. Не сме убедени, че обявените разписания се изпълняват“, обясни транспортният министър.

Всички фирми ще бъдат проверени дали договорите се изпълняват, категоричен бе Събев. Законът ще бъде прилаган навсякъде. „Започнахме от по-големите фирми, а за „Юнион Ивкони“ получихме допълнителни сигнали от БОЕЦ и те са много тревожни.

„Няма да допуснем блокиране на столицата, но ако някой реши да не си изпълни договора за обществен превоз, то общината трябва да пристъпи към санкции. Ако общината е решена да изпълни този договор, няма да има прекъсване. Ние няма да се поддадем на шантаж“, категоричен бе Николай Събев.

Той заяви, че би подал оставката си, ако премиерът я поиска. „Ние искаме да променим икономическите параметри. Аз искам оставката на Милтенова и на Арабаджиев, защото се са политически емисари на петата колона, които не искат България да бъде независима държава от Русия“, заяви Събев.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.