• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Няма нарушение на плаж Алепу, строежът бил на брегоукрепително съоръжение

Няма нарушение на плаж Алепу, строежът бил на брегоукрепително съоръжение
Това установи извънредната проверка на РДНСК-Бургас

/КРОСС/ Няма нарушения при строежа на така наречения "Шофьорски плаж" до защитената местност Алепу край Созопол. 

При проверка на строителния контрол към Бургас бе установено, че четириетажната постройка всъщност не е хотел, а брегоукрепително съоръжение, предвидено по план. 

"Обемите, които виждате не представляват стаи, а по-скоро така е формирано, като носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове, които са зад нея", коментира началникът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев.

"Това е само една сурова конструкция, бетонна, масивна, която играе единствено укрепителна роля на този етап", каза Калоян Костов от строителния надзор.

Строителството на хотелската част все още не е започнало. Апартаментите ще бъдат построени терасовидно, пред подпорното съоръжение. Не е ясно кога ще започне изграждането на ваканционното селище. Теренът е собственост на "Алепу Вилидж" и е придобит от Община Созопол през 2005 г.

"Брегът ни в цялост по цялото ни Черноморие не изглежда така, както трябва е. Да, и аз като гражданин искам да ми е свободно, но след като законодателството е дало право на собствениците на имоти да реализират дадено инвестиционно намерение, няма как да кажа, че не е така", смята Йорданка Хльостарова от Община Созопол.

Разрешението за строеж е от 2018 г. и е на името на "Главболгастрой" АД. Земята – около 20 декара, попада в 2 защитени зони. Като жест към летовниците инвеститорът е поставил безплатни чадъри.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Проблем ли е, че там не е имало свлачище.

04.06.2020 06:45:12

Аверката на мутресата Му

Където и да бръкнеш в управляващата върхушка нагазваш в корупция за милиони. С едни нищо и никакви 28 милиона лева народна пара се е облажила и министърът на туризма Николина Ангелкова. Разбира се не съвсем пряко, а чрез фирми на татко си и съдружници на мъж й.Бащата на Ангелкова – Панайот Панайотов, “печели” чрез фирмата си за строителство и ремонт на пътища и мостове, обществени поръчки за милиони. Съдружникът на съпруга й Красимир Шалев пък печели със строителната си фирма обществени поръчки, в това число по програмата за саниране, в която си поделиха едни нищо и никакви 2 милиарда на правилните хора и фирми.Само Шалев е взел от обществени поръчки 15 милиона лева. И братът на еврокомисарката от ГЕРБ Мария Габриел, която поради остри социални нужди в продължение на години живее в евтино общинско жилище, е намазал филията с масло и черен хайвер.България се тресе от гадостите на властта, узурпирала цялата ни държава за частно ползване. Такава наглост, такова безочие, такова безсрамие, такава ненаситна алчност за кражби! И при всичките позорни разкрития продължават да се натискат на постовете си.Огромните грабежи се разкриват едни след други още от миналата година насам. Сайтовете и нищо не виждащия ЕС при това още не са стигнали до милиардите, източвани от европеските фондове и през обществените поръчки.

04.06.2020 00:55:43

Анонимен

ВЕрно ли?! ПовЕрвахме ви!

03.06.2020 21:49:47

Анонимен

шайката освен да краде друго не може

03.06.2020 20:41:47

Танева

Брегоукрепителен хотел! Защо не? Живеем в страната на мафията...

03.06.2020 19:52:12

Анонимен

Като гледам арматурата, дето стърчи нагоре над "кота терен", явно "брегоукрепителното съоръжение" ще има няколко етажа да укрепи и въздуха нагоре?

03.06.2020 18:52:57

Анонимен

Четириетажен укрепителен хотел на плажната ивица , ай честито на печелившите , а тулупите да духат супата ....

03.06.2020 17:22:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.