• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Тръмп възнамерява да изтегли САЩ от Транстихоокеанско партньорство

Тръмп възнамерява да изтегли САЩ от Транстихоокеанско партньорство

/КРОСС/ Избраният за президент на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че още в първия ден от управлението си ще изтегли Съединените щати от търговския договор за Транстихоокеанско партньорство, подписан от 12 страни в района без Китай, предаде CNN. Тръмп подчерта, че намеренията му са да поставя "Америка на първо място", за да възстанови законността и работните места. В кратък видеозапис, в който очертава програмата си за първите сто дни, Доналд Тръмп каза: По отношение на търговията ще издам уведомление за оттегляне от договора за Транстихоокеанско партньорство.

Това търговско споразумение е потенциално бедствие за нашата страна. Вместо него, ще преговаряме за справедливи двустранни търговски споразумения, които ще върнат работните места и индустрията на американска земя. В енергетиката ще прекратя ограниченията над производството, включително на шистов газ, петрол и въглища, което води до разкриване на милиони високо платени работни места. Това е, което искаме, и това е, което сме очаквали.

Тръмп заяви също, че от 20 януари, когато ще встъпи в длъжност, ще отмени редица държавни регулации, ще нареди на Министерството на труда да разследва злоупотребите с визови програми, а Министерството на отбраната ще изготви план за борба с кибератаки. СиЕнЕн коментира, че изложените цели са лесно постижими, тъй като не се нуждаят от подкрепата на Когреса. На Тръмп му предстои обаче да спази своите най-значими обещания, които задължително минават през контролираните от републиканците две камари на Конгреса. Това са стената на границата с Мексико, спиране на мигрантите мюсюлмани и отмяна на закона за здравните осигуровки, известен като „Обамакеър".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.