• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Надежда Нейнски: Няма официална версия кой стои зад атентата в Турция

Надежда Нейнски: Няма официална версия кой стои зад атентата в Турция

/КРОСС/"До момента 128 загинали, а 160 са пострадалите. Някои от тях са в много тежко състояние. Това е най-кървавият атентат в Турция до този момент и държавата е в шок. Има много остри гласове от страна на опозицията. В същото време много от анализаторите виждат опит да се дестабилизира Турция непосредствено преди изборите и в контекста на цялата криза в района. Това е и причината, поради която властите отправят призив към партиите за обща позиция срещу терора и казват, че терорът няма добро и лошо лице и че трябва да има общ отпор на държавата срещу тероризма", обяви за „Здравей, България" посланикът ни в Турция Надежда Нейнски.

Припомняме, че двете експлозии избухнаха в началото на планиран мирен протест срещу конфликта между държавата и кюрдски екстремисти в Югоизточна Турция. Взривовете станаха под надлез до железопътната гара на Анкара. В съботната сутрин там се събирали за разрешен от властите протест активисти на профсъюзни обединения и неправителствени организации. Тя заяви още, че няма официална версия за това кой стои зад атентата. Най-натрапчиво се налага версията за „Ислямска държава", може би защото се прави паралел, най-вече от опозицията, между този и предишния атентат през юни преди предишните избори. Това е паралел, който се прави от службите за сигурност, включително и от политиците, най-вече от опозиционния лидер Демирташ. Във връзка с включването на Турция към коалицията срещу „Ислямска държава" бяха отправени заплахи към Турция и към президента Ердоган.

"Официална информация почти липсва, но усилено се разпространява тази версия - че мъж и жена са се самовзривили в центъра на Анкара", каза Надежда Нейнски и добави, че може би днес до края на деня ще излезе официалната версия за атентата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ердоган стои зад атентата в Анкара ма куха лейко!

12.10.2015 15:05:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.