• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

Радев: Гласуване по пощата е напълно възможно

/КРОСС/ Президентът продължи да настоява за промени в Изборния кодекс, които да въведат и у нас, като в САЩ, гласуване по пощата. Само преди два дни той постави въпроса на срещата си с ЦИК и му бе обяснено, че за целта трябват законодателни промени, защото такава практика в България няма.

"Явно е, че електронно гласуване за тези избори не може да стане категорично, но има утвърдени методи в други държави - гласуване по пощата е напълно възможно, разбира се при сериозна мобилизация и на изпълнителната, и на законодателната власт, както и видеонаблюдение в реално време на броене на бюлетините, попълване на протоколите и качване на протоколите в обща информационна платформа с цел намаляване на всякакви възможности за манипулация на изборния процес", обяви Радев по време на поредната доза консултации за датата на парламентарния вот.

Днес на "Дондуков" 2 Румен Радев се срещна с лидера на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Още в самото начало Цветанов се оплака на президента, че не го канят в националната телевизия и поиска смяна на МВР шефовете в страната.

"Голямата тревожност идва в организационната работа. За да има допълнително спокойствие у гражданите е нужно да има ротация на всички областни директори на полицията на МВР", заяви бившият втори в ГЕРБ, който един мандат беше и вътрешен министър.

Цветанов обясни, че това ще даде възможност да се прекъснат зависимостите и интересите, които хора на място биха искали да упражнят върху гласоподаватели. Според него така ще може да се противодейства и на купения вот от гетата. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

цВЕТАНОВ от личен опит знае зависимостта на избирателите от шефовете на ОДна МВР при купуване на гласове .Болшинството висши полицейски директори са назначения на ЕКС мвр Бъчварова и Георги Коствов бивш глсек МВР .Доколкото ми е ясно изборите ще се подготвят именно от ГЕРБ.

11.01.2021 18:46:23

Анонимен

Отговорността на президента е да посочи датата на изборите. Само толкова.

11.01.2021 17:52:23

Анонимен

Предишните избори ги организира и проведе служебното правителство на Радев.След това той каза,че изборите са нечестни и Парламента,правителството и всички,освен него,са нелегитимни.На този двуличник не може да му се вярва,а да бъде гарант за честни избори може само ако неговите сподвижници ги спечелят.А всички социологически проучвания показват,че сегашния Парламент ще се сформира и след предстояшите избори,доминиран от ГЕРБ.Отсега Радев преглъща рошколи и се чуди като как да стане никой да не ги признае.Само че пак ще му излезе крива сметката.Като с пуча,който организира на площада пред шадравана.

11.01.2021 17:49:56

Анонимен

Като представители на ЕС ние имахме наблюдатели в някои балкански страни. Някъде да се е чул или видял техен доклад и предложения за това как да се проведат честни избори? Няма такива. Те са били като туристи, яли и пили за сметка на тамошната администрация или на ЕС, прибрали са доволни командиравачните и толкоз. Парламентарно представените партии искат изборите да са на най-ранната възможна дата, за да не могат новосъздадените да се подготвят и да им бъдат конкуренти. Ако президента не е заинтересован от провеждането на честни избори, то тогава кой е? На съвещанието при президента вече се спомена, че при сегашната администрация е възможна манипулация на изборния вот.

11.01.2021 16:19:57

Анонимен

Радев нищоправещия си търси приятелчета-подкрепления.Само че честността на изборите ще бъде наблюдавана от представители на ЕС,каквато е практиката винаги и няма да може и Радев и сподвижници да кажат,че не са честни изборите,когато за пореден път ги изгубят.Кой е Радев да се грижи за честността на изборите.Той е един задкулистник.

11.01.2021 13:45:57

Анонимен

пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/

11.01.2021 13:28:04

Българин от ЕС до президента Радев

Гласуване по пощата от чужбина към България е невъзможно, защото писмата пътуват неизвестно защо много дълго. От опит знам, че пощите в ЕС напр. действат бързо, но доставянето до адрес у нас се забавя страшно много. Имам горчив опит в това отношение, защото всеки път писмата ми и картичките пристигат в РБ с около една-две седмици закъснение, а няколко пъти дори не пристигнаха изобщо. Затова би могло да се организира гласуването в чужбина да става така - който не може да отиде до изборната секция, обикновено в посолството или консулството ни, да изпраща писмата предварително до мисията ни в съответната държава, където да се извършва преброяването пред комисия и застъпници паралелно с гласувалите лично. И това практически е възможно, защото писмата в държавите от ЕС стигат от местоназначението си в рамките на 24 часа.

10.01.2021 20:00:34

Анонимен

Цирка продължава повече от три десетилетия. Сега въпроса е публиката да разбере кой е виновника за изоставането на страната от другите държави, които ни изпревариха при равен старт, дори и от по-задна позиция.

10.01.2021 19:44:00

Анонимен

Най-много боли когато попаднеш под ударите на системата, която сам си създал. Признание как се е осъществявало купуването на гласове.

10.01.2021 19:34:49

Анонимен

Много кисело гледа.Сигурно защото не му се вдига самолетчето.

10.01.2021 13:13:56

Анонимен

Този циркаджия продължава с цирка,а публиката се отегчи вече.

10.01.2021 13:09:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.