• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Протест срещу задължителната ваксинация в София

Протест срещу задължителната ваксинация в София

/КРОСС/ Протест срещу задължителната ваксинация в центъра на столицата.

Недоволството им е под надслов „Когато има риск, трябва да има избор”, с което те настояват, че ваксините крият редица рискове за здравето и трябва да бъдат поставяни на деца и възрастни единствено след даването на изрично съгласие.

Протестиращите се позовават и на чл. 5 от Конвенцията за правата на човека, която постановява, че „всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразено съгласие”, а събитието е посветено на Световния ден на пострадалите от ваксини, който беше на 3 юни.

„Събрали сме се предимно хора, които са пострадали от ваксинирането. В момента, в България, ваксинирането е задължително. В повечето от 18 страни в Европа то е препоръчително. Въпреки това, процентът на ваксинираните е над 80% и дори повече. Освен това, в тези страни режимът на ваксиниране е облекчен. У нас ваксините са задължителни, а при част от тях родителите нямат представа как ще въздействат точно на децата. Смятаме, че трябва да има свободен избор и ваксинирането на да бъде препоръчително”, коментира Людмила Дукова от Български родителски централен комитет.

Според нея обществото не е достатъчно запознато със страничните ефекти от ваксините, ниската възраст за ваксинация на българските деца създава допълнителни рискове.

„Вкарват тези многовалентни ваксини в организъм, който все още не е готов да ги пребори”, смята тя. Според протестиращите, у нас има и друг тревожен факт – хората, увредени след ваксинация, не се регистрират и никой не следи за тяхното състояние впоследствие.

 

*Снимки: БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези майки са истински убийци на децата!

06.06.2020 22:11:45

Анонимен

Можеш да имаш избор,когато си сам в гората. В общество с различни индивиди,едни със заболявания и невъзможност за ваксиниране, други възрастни, със слаб имунитет, избор между ваксинация и преболедуване не може да има.

06.06.2020 17:10:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.