• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Борисов завежда дела за клевета

Борисов завежда дела за клевета

/КРОСС/ Банкерът Цветан Василев обяви, че "дясната ръка на Бойко Борисов" Александър Сталийски го е рекетирал и му е взел над 100 милиона лева срещу обещание за държавна закрила. Първата описана схема бе за откупуване на дялове във военния завод "Дунарит" за 43 милиона лева. В интервю за предаването "Просто Диков" по Би Ай Ти Василев каза, че откупени от него дялове преди това били подарени на Сталийски.

Цветан Василев казва, че по същата схема са се разиграли и дяловете в друго предприятие от военния бранш - "Авионамс". Банкерът обясни, че през 2012 година авиоремонтният завод бил принуден да купи 6 хеликоптера, които стрували 8 милиона лева за 28 милиона лева.

Цветан Василев обясни, че сега Борисов има интерес да национализира "Авионамс", защото заводът е спечелил поръчка за ремонт на хеликоптери с НАТО, от която ще се спечелят 30 милиона долара.

Василев казва още, че Сталийски е придобил и 40 млн. от изнудване на ТВ7 във връзка с договор за наем, подписан с тогавашния директор Николай Бареков. 

Според банкера сделката за "Виваком" е кражбата на века, заради която "вероятно си отиде КТБ". Василев твърди, че компанията е открадната, а платената за нея цена е над 70% по-ниска от пазарната й стойност.

Във връзка с АЕЦ "Белене" Василев каза, че половината от плащанията по проекта са отивали към "котараците" на Бояна, имайки предвид обкръжението на Бойко Борисов, за което говори.

Банкерът обобщи, че от2009 година в България има мафиотски режим на управление на държавата, като се редуват клановете на Пеевски и Борисов, а в последните две години двата клана действат заедно. 

Премиерът в оставка Бойко Борисов реагира на обвиненията във Фейсбук:

Свидетели сме на поредните опити за манипулативно интерперетиране на историята и хвърляне на нова порция лъжи, манипулации и откровени клевети срещу мен от същите хора, които го правеха 2013-2014 година. Тогава бях подложен на всевъзможни проверки. Нещо повече, припомням, че спечелих и много от делата за клевета. Надявам се, че компетентните органи и сега ще проверят всички сигнали срещу мен, както са го правили и досега. Аз категорично заявявам, че не участвам в никакви фирми, бизнеси или офшорки, както впрочем беше доказано още 2013 година, когато отново се сипеха поредица лъжи от медиите на кръга около една фалирала банка. Разговарях с моите адвокати днес, които започват работа по завеждане на нови дела срещу клеветниците, написа Борисов. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.