• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Виртуозен Концерт на възглавници за най-малките

Виртуозен Концерт на възглавници за най-малките

/КРОСС/ Едва ли има човек, на когото не му се е налагало да отговаря на неудобния детски въпрос: „Какво е най-трудното нещо, което можеш да направиш?". Може би един от най-неподходящите отговори е „мога да построя мост" или „скоро ще направя научно откритие". Децата се интересуват от съвсем различни неща. Раздвояват хиляди чудовища с вълшебни мечове или създават рокли с магическа красота. Въображението на нашите малки приятели трябва да се свърже с вълшебството, което наистина присъства в света. Необходимо е някой съвсем обикновен човек да направи нещо необикновено пред тях. А кой може да бъде по-подходящ от един виртуозен музикант? Енергията на бързите фрази и ритъма, движението на инструмента, невероятните пасажи, еуфорията и аплодисментите са чудесен спомен и съвсем ново познание за живота. Младите симпатяги вече ще знаят, че дори и възрастните могат да правят чудеса. Ще бъдат наясно, че всеки има в себе си една малка божествена частица.

Предстоящият „Виртуозен концерт на възглавници" е един хубав повод да разберем дали един добър инструменталист действително създава толкова силно впечатление в детското въображение.

Яна Дончева ще изсвири Tico-Tico no Fubá" от Зекиня Де Абреу и "Five Foot Two, Eyes of Blue" от Рей Хендерсон на флейта, както и небезизвестния „Cantaloupe Island" от Хърби Хенкок на саксофон. Мариета Койнарска ще се присъедини към нея с акомпанимент на пиано. Класическите произведения ще бъдат представени от Явор Добрев (кларинет) с пиесата „Почит към Де Файя" от Бела Ковач, Мартин Стоянов (фагот) с „Каприз" от Панчо Владигеров и Ян Дунев (тромпет) с „Концертно скерцо" от Едуард Абрамян. Франческа Формизано (чело) и Венета Нейнска (пиано) ще изпълнят „Вариации на една струна по тема от Росини" на Николо Паганини и „Кампанела" от Ференц Лист за един истински грандиозен финал.

Седем виртуозни музиканти ще изнесат два Концерта на възглавници - в 11:00 и в 17:00ч. на 26.01.2014 г. в Съюз на архитектите на ул. „Кракра" №11, гр. София.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.