• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Студентските съвети искат удължаване на летния семестър с 30 дни

Студентските съвети искат удължаване на летния семестър с 30 дни

/КРОСС/ Без учебни занятия и изпити във висшите училища до 13 май, удължаване на летния семестър с 30 дни, онлайн кандидатстудентски и държавни изпити, както и намален наполовина наем за общежития за април и май за всички студенти, които считано от началото на този месец не ги обитават. Tова са само някои от общо 16 искания на Националното представителство на студентските съвети, изпратени до Министерството на образованието и до висшите учебни заведения у нас.

Студентските съвети настояват още да бъде удължена забраната за масови събития във висшите училища до края на летния семестър, да има контрол върху редовното провеждане на неприсъствените учебни занятия, да се определи механизъм за обучение на студентите, които не могат да преминат в дистанционна форма, а по отношение на стипендиите искането е те да бъдат изплатени навременно до 5 май.

От Националното представителство на студентските съвети искат също стажовете да бъдат изпълнени по преценка на съответната катедра, както и да бъде удължен срокът за плащане на наеми за общежития с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в периода на извънредното положение, считано от 13 март.

Сред другите искания на студентите са във висшите училища, общежитията и работните помещения да бъдат предприети действия за постоянна дезинфекция до края на май, а учебните заведения да открият телефон за връзка със студенти, които имат въпроси относно обучение, изпити и общежития.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.