• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Проф. Витанов: 70 хиляди заразени в края на ноември е оптимистична прогноза

Проф. Витанов: 70 хиляди заразени в края на ноември е оптимистична прогноза

Какви са сценариите за разпространението на заразата?

/КРОСС/ „Оптимистичната прогноза за ноември месец е 68 500 регистрирани COVID-19 случая. Както знаете обаче, оптимистичните прогнози се надхвърлят. Според мен има числа и карти, които не бива да се показват, за да не се паникьосват хората. Ситуацията вече е трудно контролируема, над 2000 случая на ден са сериозна тежест за здравната система". Това заяви в студиото на „Здравей, България" математикът на Националния оперативен щаб проф. Николай Витанов.

Специалистът обясни, че при достигане на тези 68 500 случая, 8000 легла за COVID-19-болни все още ще бъдат достатъчни. Притеснително е базовото репродуктивно число, което вече е 1,56 - т.е. 100 души оздравяват, 156 души се заразяват, посочи проф. Витанов.

"Сега активни са де факто 160 000 случая - 20 000 активни по официална статистика, умножени по 8. А средно един такъв човек е контактен със 7-8 души. Реално заразените в страната са около 320 хиляди души, като официалните регистрирани са около 40 хиляди", обясни математикът.

Той коментира и наложените в страната мерки срещу разпространението на заразата. "Мярката за маските навън е по-скоро добра", заяви проф. Николай Витанов.

„Дори да бъдат наложени и по-строги мерки, ще са нужни няколко седмици преди това да има ефект. И всичко това при положение, че никой не излиза от дома си. А това е невъзможно. Трябва да внимаваме с контактите между хората в затворените пространства", напомни още веднъж специалистът.

Проф. Витанов изрази мнение, че присъственият старт на учебната година не е бил грешка. Важно според него е учениците да използват предпазни средства, а учители да се пазят.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ива Иватта

Ако ви направят кръвни тестове, на 100% от вас кръвта ще съдържа еритроцити, левкоцити и тромбоцити, но нивата на всички ще са различни, дори когато са в нормата, нали така? Наличието на повече червени кръвни тела в даден организъм не означава, че е развил заразен вирус без симптоми! Няма болест без симптоми, има само хора без мозък! Ако дадете урина, пак всички резултати ще покажат различни нива и точно в това се състои голямата измама с тестовете за измисленият план и вирус, който вероятно съществува в телата на всички, които преди това са се инжектирали с ваксина против грип. „Вируса“ е един експеримент, който ни показва човешката глупост и подчинение, слабоумието и робската психика, радваща се над собственото си унищожение. Дишайте си въглероден двуокис в мръсните маски, крийте си лицата с 2 пръста чело, аз категорично отказвам да нося маска на открито пространство и не мисля, че трябва да се крия от нещо несъществуващо! Сигурна съм, че ако ви наредят да си изядете лайната, защото в тях се крие противоотровата за вашия вирус, ще го направите с голям кеф и без никаква мисловна дейност, защото света доказа, че 90% от обитателите му са слабоумни олигофрени, искащи да задушават собствените си деца и родители с цел да ги предпазят… П.С. Жалко, че вируса е измама, някои наистина не си заслужават кислорода …

27.10.2020 18:23:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.