• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

„Отровното трио“: Главният прокурор се шири в 1 дка жилище за над четвърт милион

„Отровното трио“: Главният прокурор се шири в 1 дка жилище за над четвърт милион

/КРОСС/ Неформалните организатори на протеста от „Отровното трио" са получили частичен отговор на питането им дали главният прокурор Иван Гешев живее в държавната резиденция „Бояна", както и коя фирма е извършила ремонта на Дом номер 5, който ръководителят на държавното обвинение обитава. Според дадената им информация сградата е двуетажна, със сутерен и тавански етаж и застроена площ от 320 кв. м. Разгъната застроена площ пък е 960 кв. м, което е почти 1 декар, съобщиха от „Отровното трио", предаде репортер на БГНЕС.

Адвокат Николай Хаджигенов обясни, че прогнозната стойност на поръчката за ремонта е била 252 хил. лева без ДДС, а срокът за изпълнение - 20 дни. Обществената поръчка е спечелена от „Главболгарстрой", но е участвала и друга фирма - „Жи Пи Груп", която впоследствие сама се е отказала. Втората фирма е на 20-годишния Венцислав Манчовски от мездренското село Горна Кремена, който според триото е свързан с ГЕРБ и е симпатизант на партията, който е играел ролята на подставено лице, за да се симулира конкурс.

„Купувани ли са италиански мебели за обзавеждане? Известно е, че стойността на обзавеждането надвишава стойността на ремонта. Купувана ли е билярдна маса, фитнес-уреди и всички други мебели? Има ли телевизори във всяко едно помещение, колко са големи и на каква стойност са? Как са купувани, от кого са платени?", попита още юристът.

Според него номерацията в алгоритъма на регистъра на обществените поръчки е разместена, което дава основания за съмнения дори и за ръчна манипулация.

От своя проф. Велислав Минеков подчерта, че дисквалифицираното дружество, играело ролята на подставено лице, е учредено с капитал от едва 10 лева.

„Дотук сме стигнали, ще продължим и нататък. Никой да не си прави илюзиите, че няма да установим и останалите суми, изразходвани за съвета, даден от всички служби в България главният прокурор да живее на това място, а не на обичайните места за всички останали главни прокурори на България", заяви пиар експертът Арман Бабикян.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А в някоя панелка ли да живее главният прокурор според триото безделници.

26.09.2020 12:25:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.