• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Янев: Ситуацията с безводието в Лом е „омагьосан кръг“

Янев: Ситуацията с безводието в Лом е „омагьосан кръг“

/КРОСС/ Премиерът Стефан Янев посети Лом във връзка с щетите от наводненията през последните дни.

"Имало е проект преди години за пречиствателна станция, който така и не се е случил. В момента кметът на града дори и да има пари да прави канализация, не може да я направи, защото няма пречиствателна станция. И тук кръгът става омагьосан. Получава се така, че град на брега а Дунава без пречиствателна станция вкарва държавата в наказателна процедура. Това отговори на журналистически въпрос Янев във връзка с безводието в града.

Той заяви, че за да се излезе от тази ситуация са необходими усилия от всички държавни институции.

Относно пораженията след валежите той заяви, че това, което се вижда в Лом е една "комплексна картина, която мога да коментирам в няколко ракурса".

"От последната седмица провеждам вече няколко срещи с различни сдружения и представители на кметства. Проведох подобна среща и с Националното сдружение на общините в България. Опитваме се да бъдем близо до проблемите на хората, които живеят в различните райони на страната ни, от гледна точка на местната власт се стремим да има не само добър диалог между местната и централната власт, но и да променим реалните действия", подчерта Янев.

По думите му се е оказало, че пътната настилка на една от улиците, част от Републиканската пътна мрежа (път за евакуация в посока Козлодуй и Атомната централа) е полагана през 1938 г.

"Оттогава не е имало сериозна рехабилитация или ремонт. При последната буря водата, която се е събрала, е изровила почти цялата пътна настилка. Различни министерства и ведомства имат отговорност в такива ситуации", добави премиерът.

Той заяви, че средства за този проблем вероятно ще бъдат отпуснати.

Кметът на Лом посочи, че щетите от пороя все още се изчисляват.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

†Таню Войвода от Кирчан Баир - Вoйн на Светлината:

☞Маски долу омагьосана МАФИЯ! ☞С маските, милиционерската хунта избива децата на България! ☞Българоубийци, демаскирайте децата!: https://uni.su/wUztYk ☞От 77 години българският народ е под милиционерско иго: https://uni.su/ponGPj ☞Канибала Боко-българоубиеца в дрънголника: https://uni.su/tZ9oWa ☞От 9.IX.1944 година до днес ни управлява кастата на АБпФК и техните лакеи: https://uni.su/pU9z86 ☞Боко-канибала да каже ял ли е човешко месо или да: https://is.gd/vAzspn ☞Ядоха ли Боко и Пъпеша човешко месо на „духовните закуски“ при краварите или да: https://tinyurl.com/y76e238a ☞Колко хора Боко-българоубиеца е направил на суджуци, защото спец.службите признаха, че аферата със суджука е грандиозна: https://is.gd/TIOk6Q ☞Колко хора лично е убил, колко момичета е изнасилил и колко е превърнал в робини-проституки: https://is.gd/1MCLeb ☞Колко са самоубитите от службите и милицията по негова устна заповед: https://is.gd/lAaI9u ☞А за труповете горени от сикаджиите в тецовете няма ли да каже нещо този звяр-античовек ъъъЪ?: https://tinyurl.com/3daz3n5c ☞Милиционери-българоубийци, защо заблуждавате народа, в света няма нито един умрял от коронавирус!: https://uni.su/G6csAY ☞Робе вдигни глава и грабвай оръжието, милиционерската хунта ежедневно избива българи, днес привикали и утрепали съседа ти в милицията, утре може да привикат теб, защото някой милиционер си е харесал гаража ти, или апартамента ти, или жена ти. ☞След задържане „за справка“, душене с плик и ритници в главата в сградата на СДВР: https://uni.su/cRQ6I0 ☞Психотронни оръжия държат българина в покорно робство: https://uni.su/XsUdqR ☞Програма за унищожаването на българския народ приета на московския ционистки конгрес 1988 г.: https://uni.su/DVsLIZ ☞COVID-19 е проект на Световната банда: https://uni.su/2XVOUG ☞Операция COVID-19 се провежда по Таблицата с 8-те Метода за дресировка и подчинение на А. Байдърман: https://uni.su/XEGgDL ☞Долу Боко-българоубиеца и цигано-милиционерската хунта ГЕРБ!: https://uni.su/19Jhqi ☞Боко-българоубиеца и мухата месарка: https://uni.su/EqCo2G ☞Който гласува за когото и да било, гласува за статуквото.: https://uni.su/2bjAqk ☞ДПС е името на българската мафия: https://uni.su/RUHwhv ☞Време Разделно: Е1: https://uni.su/CVMTqR Е2: https://uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: https://uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: https://uni.su/DMWPKa ♥България над всичко! ✞Амин✞ ☞Казах.

23.06.2021 06:25:55

Анонимен

https://www.supermag.bg/plodove-i-zelencutzi/zelenchutzi/tikvichki-400-gr

22.06.2021 17:16:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.