• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

От 18 януари учениците от 5-и до 12-и клас поетапно се връщат в училище

От 18 януари учениците от 5-и до 12-и клас поетапно се връщат в училище

/КРОСС/ След 18 януари можем да очакваме поетапно връщане на учениците към присъствена форма на обучение. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Той е на посещение в 143-то ОУ „Георги Бенковски" в столицата, където ще разговаря с учителския екип в първия ден, в който учениците от първи до четвърти клас се връщат отново в училище. „Необходимо е да имаме пълна работна седмица, данните от празниците и почивните дни не са напълно показателни и напълно реални от гледна точка на отчетените случаи. В тази връзка ще обсъдим, вероятно следващата седмица, вероятно ако има такъв вариант в подобряване на ситуацията и частично връщане на учениците от 18, а не от 11 януари, защото ни е необходима една пълна седмица", обясни министърът.
Вълчев посочи, че е в диалог със здравния министър от 11 януари да бъдат разрешени допълнителни дейности като провеждането на държавни изпити по професия и олимпиади. „Особено тези за учениците в 4 клас, които са свързани с кандидатстване в природо-математическите гимназии. Моята заповед е формално до 31 януари, тъй като е синхронизирана с тази на министъра на здравеопазването. Има вариант ситуацията да се влоши било заради празниците, било заради новия щам на вируса. Всички страни живеем в тази непредвидима ситуация. Факт е, че през последните 3-4 седмици предприехме мерки, които подобриха ситуацията. Те не са крайни от една страна, но от друга страна са ефективни", допълни образователният министър.

Вълчев отчете, че през миналата година образователната система е доказала, че във всеки момент може да превключи от присъствена към електронна форма на обучение и обратното.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.