• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Министър Кралев: Противоепидемичните мерки за евромачовете са ясни и трябва да се спазват

Министър Кралев: Противоепидемичните мерки за евромачовете са ясни и трябва да се спазват

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че щебъде упражняван строг контрол от страна на българските здравнивласти и делегатите на УЕФА по време на мачовете от Европейскитеклубни турнири, които се играят на националния стадион "ВасилЛевски". Вчера бяха утвърдени указанията за прилагането напротивоепидемични мерки на тези срещи. Първата от тях е междутимовете на ЦСКА-София и ЧФР Клуж на 22.10.2020 г.

"Удовлетворихме желанието на феновете, които толковагодини чакат отборът им да влезе в групите на Лига Европа, и сега гимоля да спазват тези мерки, които разпоредихме. Те са съобразениизцяло с препоръките на здравното министерство да се осигуринормална и чиста среда сред публиката, защото здравето набългарските граждани е най-важно, но то зависи и от тяхнатадисциплина. Мерките са изключително ясни и подробно разписани, зада осигурят тази нормална среда. Ако те се нарушат, РЗИ ще глобява,УЕФА ще наказва. Тоест всички привърженици, които обичат отбораси, трябва да знаят, че ще има делегати на УЕФА, които ще следят заспазването на тези мерки, защото в нашите указания са разписанипрепоръките, пратени от УЕФА. Те са над 30 страници и саизключително тежки, така че хората ще следят дали мерките сеспазват и ако забележат нарушение, ще има санкции за отбора. Най-тежката възможна е мачове да се играят без публика. УЕФА направижеста да допусне до 30% от капацитета на съоръженията да бъдезапълнен с ясната идея, че това са големи стадиони, обезопасени,които ще могат да гарантират здравето на хората. Нека всички даподходят отговорно, да си свършим нашата работа, за да може всичкида бъдат щастливи от крайния изход на срещата, да няма сърдити инаказани. Всички, които обичат клуба си трябва да съблюдават затова да се спазват инструкциите. Те трябва да знаят че ние го правимза тях, за тяхното добро и за тяхното здраве. Националният стадион е голям и позволява да бъде запълнен до 30% от капацитета си, безтова да носи риск за здравето на хората.

Това беше причината дапозволим такъв брой зрители. Може да се направи така, че публикатада бъде разделена и да се спазва дистанция от две седалки. Всичкитрябва да носят маски, на входа ще се извършва проверка нателесната температура на всеки посетител, а на стадиона няма дабъдат допускани зрители с грипоподобни симптоми. Ще бъдембезкомпромисни за спазването на мерките, защото здравето на нашитеграждани е най-важно", зави Красен Кралев.Спортният министър пожела успех на българските евроучастницив предстоящите мачове. Той коментира и представянето нанационалния отбор по футбол в изминалите три срещи през месецоктомври."Резултатите безспорно са слаби. Не е моя работа да коментирамтреньори и състоянието на футболистите. Смятам, че потенциалът ни емного по-голям от това, което показахме през последните няколкомача. Има си ръководство на БФС, което да анализира, да търсигрешките от страна на треньорския щаб. Аз реално смятам, че имамемного по-качествени футболисти. Виждаме как се представимладежкият национален отбор. Мисля, че там има огромен резерв,който може да се ползва в мъжкия тим още следващата година. Нотова е работа на селекционерите. Очевидно тук имаме разминаванемежду вижданията на треньорския щаб и очакванията наръководството на БФС и на всички фенове. Искрено се надявам напредстоящия Конгрес на футболния съюз да има сблъсък наконцепции и идеи на кандидатите, които ще участват в избора запрезидент на централата. Пожелавам на футболните хора да избератдостойно ръководство, което да управлява мъдро, да не изпада взависимости и наистина да изберат добър и достоен българскитреньор, който да води националите ни в следващитеквалификационни цикли. Имаме добри треньори, просто трябва да гипоканим. Имаме и добри млади футболисти. Смятам, че трябва да сеработи в тази посока. През последните 5-6 години държавата отновопогледна към футбола и инвестирахме в програмите за детско-юношески футбол. За да се дадат повече средства обаче, които дастигнат до клубовете, трябва да има сериозно разработена програма,начело на която да стоят добри специалисти, не само българи, но ичуждестранни треньори, които заедно с нашите да работят повъзраждането на българския футбол. Готови сме да инвестираме,чакаме избора на ново ръководство и техните виждания, за да седнемда говорим за по-нататъшните планове", обяви спортният министър.Той заяви още, че ММС вече е стартирало процеса посключване на допълнителни споразумения със спортните клубове вБългария, за да могат те да използват допълнителните 1,9 млн. лв., които им бяха отпуснати по "Програмата за развитие на спортнитеклубове за 2020 г.".

"Скоростта на получаването на средства ще зависи отскоростта, с която федерациите ще ни върнат анексите, сключени склубовете. Надявам се, че следващата седмица ще стартираразплащането. Отзивите, които получаваме от клубовете саизключително добри, защото това е помощ, чрез която те да севъзстановят от щетите, които им нанесе пандемията. Знаете, чеспортът е един от секторите, които са засегнати най-много отразпространението на коронавируса. Близо 2 месеца бяхме затворени,не се извършваше тренировъчна дейност, има много ограничения,свързани с посещения на публика, пък и някои родители избягват даводят децата си на спортни занимания. Смятаме, че с тези средства щеподпомогнем дейността на клубовете. Освен това сме осигурили вбюджета за следващата година 6,5 млн. лв., които ще отидат целевокъм бюджетите клубовете. Така всеки клуб ще получи два пъти по-голяма сума от тази, която е получил за тази година", коментираКралев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

адв.Елена Гунчева

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПОЛИТИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ 17.10.2020 Уважаеми слуги на НАРОДА, Защо превърнахте Родината ми от райска градина в обедняла и обезлюдена Територия? Вие, които се клехте в Народното събрание и в Конституцията, забравихте българският народ, по чиито гърбове се изкатерихте до постовете. Много от Вас не си спомнят какво са работили преди да станат депутати. Заслепени от лъскавите коли и магазини, от коктейлите и международните круизи, забравихте откъде тръгнахте, забравихте селата, в които живеят родителите ви, баби и дядовци, забравихте откъде идва хляба и как се гледат животни. Вие си повярвахте, че сте богоизбрани и забравихте бедните, забравихте българите, забравихте народа си, забравихте децата и старците. Покатерили се по стълбата на властта, решихте, че България е Ваша бащиния и можете да я продавате и предавате. Кой от Вас дойде при народа си да попита преди да гласува безумните решения и закони?! Кой от Вас се спря да краде от народните пари? Кой от Вас рязко не забогатя, докопал се до заветния пост? Колко от Вас не са получили пари или влияние, за да гласуват срещу интересите на българите? Самозабравили се политикани, продължавате да смятате, че държавата е Ваша, крадете и гласувате лобист- ки закони, нареждате роднините си навсякъде и смятате, че сте безнаказани. Задавам Ви въпроса – ЗАЩО ПРОДАДОХТЕ НАРОДА СИ? И въпросът ми е към всички Вас – и леви и десни, и средни, и де песари и патриота ри….всеки един от Вас хвърли камък по българския народ и го докара до това унизително положение. Старците да ровят по кофите за боклук и да нямат пари за лекарства, младите хора да бягат /да, думата е „бягат”, като от война или катастрофа/, оставащите тук едва да оцеляват. Не Ви ли е срам като минавате в лъскавите си служебни автомобили покрай бедните пенсионери и протестиращите майки на деца с увреждения? Или властта дотолкова е притъпила човешкото във Вас, че изпитвате единствено отвращение към тези, които нямат власт и пари? Аз пък се отвращавам от Вас, защото освен власт и пари нямате друго, нищо човешко не е останало във Вас, лицемерието Ви не може да ме заблуди. Всеки един от Вас има възможност да направи нещо добро за народа си. Но не го прави! Предпочитате политиканстването и пресмятането на следващите избори, които отново ще Ви осигурят трапезата. Българите искат НЕЗАВИСИМОСТ – НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ВАШАТА КОРУПЦИЯ, АЛЧНОСТ, НЕКАДЪРНОСТ И ПРОДАЖНОСТ, НЕЗАВИСИМОСТ ОТ ВАСАЛНОТО ПОДЧИНЕНИЕ, В КОЕТО НИ ВКАРАХТЕ, НЕЗАВИСИМОСТ ОТ БЕЗУМНИТЕ ЗАКОНИ, КОИТО ГЛАСУВАХТЕ. Българският народ има право на съпротива срещу Вашето безумие. За да има свободна и независима България! Бог да пази българският народ! Да живее България!

17.10.2020 17:27:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.