• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Честването на 30-годишнината на Юридическия факултет на УНСС

Честването на 30-годишнината на Юридическия факултет на УНСС

/КРОСС/През 2021 г. Юридическият факултет на УНСС отбелязва своята 30-годишнина. Първото събитие в тази чест е засаждането на 33 дръвчета в Южния парк за Деня на Българската конституция и професионален празник на юристите в България - 16 април, а и като препратка към международния ден на Земята - 22 април.

Омбудсманът на Република България Диана Ковачева заяви, че събитието инвестира в бъдещето и в младите хора. Доц. д-р Диана Ковачева, дългогодишен преподавател в УНСС, припомни познатата мъдрост, че ако мислиш 10 години напред, засаждаш дърво, ако мислиш 100 години напред - образоваш. Тя допълни, че УНСС изпълнява и двете.

На откриването на събитието ректорът проф. д-р Димитър Димитров припомни огромния авторитет, с който се ползва преподаването на право в УНСС - закономерен факт от изградения в годините качествен преподавателски екип, голяма част от който са практикуващи юристи. Тясната връзка с бизнеса и натрупването на практически умения чрез стажове са основно наше преимущество, допълни проф. Димитров.

Доц. д-р Захари Торманов, декан на Юридическия факултет каза, че юристите са хора, които са призвани да развиват и подобряват,както и че 30 години са малко, но са начало на зрялост.

години са възпитаниците - образовани и компетентни и успешно реализирани юристи. Той припомни, че още със създаването преди 100 години на Свободния университет за политически и стопански науки, предшественик на УНСС, голяма част от учредителите са били юристи. Тяхната цел е била да създадат висококвалифицирани кадри за държавната администрация и бизнеса, а нещата не са се променили и днес.
На събитието присъстваха още съдии, прокурори, адвокати - възпитаници на факултета.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.