• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Заев: Ща намерим решение с България, това е „смешен проблем“

Заев: Ща намерим решение с България, това е „смешен проблем“

/КРОСС/ Мисля, че ще намерим решение с България, имаме нужда от помощ от Гърция, която сега е нашият стратегически партньор. Гърция е много силна в Европейския съвет чрез премиера Мицотакис, чрез министър Дендиас, те са много фокусирани и са водещи в процеса на интеграция на Западните Балкани в Европейския съюз, заяви министър-председателят на Република Северна Македония (РСМ) Зоран Заев по време на участието си в шестия Делфийски икономически форум в Атина, съобщи кореспондентът на Македонската информационна агенция (МИА) от Атина, цитиран от скопския телевизионен канал "Алсат М".

Заев изрази оптимизъм за разговорите със София, като обясни, че процесът се е забавил поради изборите в България, но също така, че това е „смешен проблем", който той дори не може да обясни.

„Продължаваме да разговаряме с тях, приятели сме с всички. България си измисли този въпрос. Дори не мога да ви обясня какъв е проблемът сега, защото това е смешен проблем, несъществуващ проблем. Трябва да намерим решение, защото то е от полза както за българите, така и за македонците от Северна Македония и би донесло само ползи за всички," каза премиерът Заев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

господине вие сте Зараснали на Криво.

14.05.2021 09:12:02

Анонимен

Проблемът е измислен и смешен. Съседите могат да го решат веднага - със спазване на Договора от 2017 г., с пресичане на фалшификациите на историята и приписването на несъществуваща народност на българите Самуил /победен от Василий Втори Вулгароктонос/, Йоан Владислав, та до Гоце Делчев, Димитър Талев и пр. Поправяне на учебниците в интерес на историческата истина. Прекратяване на антибългарската пропаганда. Г-н Заев от Струмица знае много добре това. С подписване на обща декларация стартът ще бъде даден веднага. А нашите западни съюзници трябва да престанат да поощряват комунистическите лъжи и да изискат от РСМ да признае за преследванията на гражданите си с българско самосъзнание в миналото и днес. Българите никога няма да се съгласят с кражбата и фалшифицирането на историята и ще пометат всяко правителство, което се опита да извъърши национално предателство.

13.05.2021 20:14:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.