• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Образуват дисциплинарно производство срещу консула ни в Хага

Образуват дисциплинарно производство срещу консула ни в Хага

Това обяви външният министър Екатерина Захариева

/КРОСС/ Дисциплинарно производство ще бъде образувано срещу консула ни в Хага, който беше отзован. Това обяви външният министър Екатерина Захариева.
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и външният министър Екатерина Захариева дават брифинг в Министерския съвет.

Относно случаят с консула ни в Хага министър Захариева обясни, че на 6 април е получена информация за това, че самоволно, в нарушение на законите е въведена таксата "коронавирус". Малко са гражданите, от които е събрана такава такса. 5 евро е била такса "коронавирус" за български граждани, 10 за чужденци.

Веднага, когато е разбрал посланикът, е обяснено, че това е незаконно, недопустимо и е грубо нарушение на редица закони. Министър Захариева обясни, че това не е първито нарушение на въпросния консул.

За първи път вече се стига до това, че си поволява да събира такса. Консулът е обяснил, че е събирал тази такса, за да осигури предпазни заграждения пред консулската служба.

Командировката му ще бъде прекратена предрочно, ще се върне в София веднага. Ще бъде образувано дисциплинарно производство.

Министър Захариева се надява това да не доведе до уронване на престижа на консулските служители и задгранични служители от всякакъв ранг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Илиян Василев

Не го мислете Мавродиев, ще му намерят някъде тих и комфортен пристан. Прекалено много знае. Що сделки с олигарси минаха през него.

08.04.2020 23:51:41

Ген. Атанас Атанасов, председател на Демократична

Освободеният директор на ББР Стоян Мавродиев ще бъде изпратен като консул някъде по света.Вчера беше освободено едно място, което той може да заеме, това на Свилен Илиев – завеждащ консулската служба в посолството на България в Хага.

08.04.2020 17:43:29

Ха-ха-ха

Интересно как тая измислена министърка ще отзове Свилен Илиев с ранг посланик от Хага НЕЗАБАВНО в София. Границите навсякъде са затворени и самолетите не летят. Изобщо плямпа глупости на таркалета. А и той сигурно има спестени средства, та да преживее тая криза в Холандия, а и след нея. Да не говорим,че може би е единственият българин, който директно си кореспондира с папата във Ватикана като получава от него редовно сигнирани всички пощенски марки на светия престол, защото е виден колекционер. Винаги може да намери и при него подслон от репресиите. Да не говорим какъв международен скандал ще се завихри тогава.Засега обаче преди да осъди МВнР нека се обърне към секретаря на президента по външна политика. Съгласно член 91 на конституцията Румен Радев представлява РБ в международните отношения. А той е строг, но справедлив за разлика от тая паплач на Дондуков №1.

08.04.2020 17:31:41

Срам нямате бе, некадърници!

Ало, Захариева, ние като сме от Чукурово да не би да ядем доматите с колците. Значи консулът в Хага е виновен, че искал да опази служителите си от коронавируса, а генералния консул в Мюнхен Драгомир Димитров, подсъдим за издаване на класифицирана информация срещу 100 хиляди евро и пуснат под гаранция от 5 хил.лв., е невинен. При това продължава да е начело на мисията в Бавария и да раздава правосъдие както само тоя престъпник си знае. Ама нали е от шайката на ББ и ЦЦ. За него Гешев си трае, а за хагския дипломат незабавно се самосезира. Докога ще траят тези ваши беззакония и още колко българите ще търпят подобни типове да им решават съдбините?

08.04.2020 16:10:47

Тая захариева се прави на принципна

Тая мърла във Външно докога ще бъде търпяна там да раздава правосъдие по доноси. И пак МВнР ще бъде осъдено, и пак ние ще плащаме. Няма случай досега репресиран дипломат да не е спечелил дело срещу това министерство за нанесени щети и прочее. Георги Димитров ги осъди дори ТРИ ПЪТИ. Свилен Илиев ще бъде поредния...

08.04.2020 14:57:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.