• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

На дневен ред в НС: Бюрото за защита на свидетели

На дневен ред в НС: Бюрото за защита на свидетели

/КРОСС/ Депутатите гласуват окончателно общия законопроект на "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", който предвижда контролът върху Бюрото за защита да бъде отнет от главния прокурор и да бъде върнат към правосъдното министерство.

Хамид Хамид от ДПС заяви, че промените целят да осветят някои застрашени свидетели и всъщност са само пиар на определени хора:

"За една малка част, но най-кресливата част, това е просто бизнес и още днес след обяд ще си броят хонорарите. За другата, по-голямата част, този законопроект е един пиар. За останалата част, които подкрепят законопроекта, това е една мръсна поръчка срещу бюрото, защото това бюро не е нито на главния прокурор, нито на прокуратурата, нито на съда. Това бюро е на правосъдната система".

Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!" призова депутатите да не репликират Хамид Хамид и отново коментира, че ДПС защитава чужди интереси:

"Хубаво е да видиш колко ниско може да падне някой, дори не на амбразурата, под амбразурата в защита на #кой".

В защита на промените Радостин Василев от "Има такъв народ" заяви, че Бюрото ще бъде по-ефективно, когато е на подчинение на правосъдното министерство

"Приемете, че прехвърлянето на бюрото не към Министерство на земеделието, а към Министерство на правосъдието, ще възстанови една малка несправедливост в съдебната система. Ние нямаме никакво съмнение, че ДПС, вие самият, сте едни от тези, които искат да запазят статуквото и в частност бюрото да остане там, където е, защото вероятно ще имате нужда от защита. Не знам".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.