• 04 Март 2021 |
 •  USD / BGN 1.6261
 •  GBP / BGN 2.2628
 •  CHF / BGN 1.7700
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 4°C

Врачанският съд наказа държавен служител за опит за измама

Врачанският съд наказа държавен служител за опит за измама

/КРОСС/ Окръжният съд във Враца днес произнесе осъдителна присъда и наложи наказание на Л. П. за извършени от него в качеството му на длъжностно лице опит за измама и искане и получаване на подкуп. Делото премина в едно съдебно заседание, по реда на съкратеното съдебно следствие, по искане на защитата на подсъдимия, като Л. П. призна изцяло вината си. Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 9 септември 2019 г. в с. Бутан в качеството му на длъжностно лице към Държавен фонд „Земеделие", с цел да набави за себе си имотна облага, е направил опит да заблуди А. А. - пълномощник на фирма на местен земеделски производител, че ако той му плати 400 - 500 лв. предстояща дистанционна проверка на непроверени земеделски парцели ще приключи по-бързо и ще получи по-рано субсидия.

Това деяние, макар да е довършено, от него не са настъпили обществено опасни последици - не е причинена имотна вреда на А. А. или на другиго, тъй като исканата сума не е платена. Опитът за измамата обаче е извършен в кръга на служебните задължения на Л. П., който е трябвало да провери на място заявените за подпомагане земеделски площи на местен земеделски производител, на чиято фирма А. А. е пълномощник.

За това престъпление Врачанският окръжен съд наложи на подсъдимия наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода". Изпълнението на това наказание се отлага със срок от три години. Подсъдимият бе признат за виновен и в това, че в условията на продължавано престъпление във времето от 10 до 18 септември 2019 г. в същото село, отново в качеството му на длъжностно лице към Държавен фонд „Земеделие", е поискал от друг земеделски производител и в последствие е приел дар от 1000 лв., за да изготви официален документ, в който да не документира констатираните нередности при направена от него проверка - несъответствие при един от заявените за подпомагане земеделски парцели. Целта била този документ да бъде използван пред Държавен фонд „Земеделие". Наложеното наказание за това престъпление е две години „лишаване от свобода" и глоба в размер на 1 500 лв.

Изпълнението на наказанието „лишаване от свобода" бе отложено за срок от четири години. Врачанският окръжен съд групира двете наказания и наложи на подсъдимия най-тежкото от тях, а именно - две години „лишаване от свобода" , чието изпълнение се отлага за срок от четири години. Съдът присъедини към това наказание и наказанието Л. П. да няма правото да заема държавна длъжност за срок от четири години. Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна и подлежи на обжалване или протест в законоустановения срок пред Софийския апелативен съд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.