• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

За 20 лева: Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея

За 20 лева: Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея

/КРОСС/ Пребиха и ограбиха 92-годишна жена и мъж, който се грижи за нея, съобщиха от полицията. За дръзкото посегателство сигнал в дежурната част на областната дирекция е приет в 03:45 часа на 13 януари.

Съобщено било, че в частен имот на ул." Иван Вазов" в шуменското село Велино след взлом на дворна и входна врата са влезли трима неизвестни мъже и нанесли побой над мъж и жена. Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на спешна помощ.

Изяснено било, в жилището на 92-годишната жена са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса и полагал грижи за нея. Нанесен му е побой.
Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в лицето и поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия нападателите намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

В лицето на мъжа е нанесена порезна рана. Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите. Криминалисти от районното управление в Шумен започнали работа по няколко версии.

Проведените активни и целенасочени действия дали резултат. Шест часа по-късно в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар.

Криминалисти разкриха грабеж над възрастна жена в Долни Дъбник

Час по-късно са задържани още трима мъже - 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град. Разпитани са.

Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Шумен. С постановление на прокурор са трима от задържаните са с мярка до 72 часа, 44-годишният е с полицейска до 24 часа. Мъжете са криминално проявени.

Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление продължава под надзора на компетентната прокуратура.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.