• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Готвят законодателно пълна забрана за строителство в 100-метровата зона по брега

Готвят законодателно пълна забрана за строителство в 100-метровата зона по брега

/КРОСС/ Управляващите готвят промяна в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с която да се забрани напълно строителството в 100-метровата зона, прилежата на морския бряг.

Тази тема е била обсъждана на коалиционен съвет, стана ясно от думите на шефката на екокомисията в парламента Ивелина Василева.

"Беше взето решение, подготвяме текстове за изменение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, с които ще наложим забрана на строителството в зона А. Това е 100-метровата зона, прилежаща на черноморския бряг, където ще бъде наложена пълна забрана за строителство", обясни Василева.

Какво ще стане обаче с обектите, които вече са построени, било тема, която се обсъжда.

Василева посочи още, че няма да бъдат подкрепени предложенията на Валери Симеонов и група народни представители в Закона за биологичното разнообразие.

"Що се отнася до основното тяло на законопроекта, внесен от Министерски съвет, аз имам ангажимента да започна незабавни консултации с ЕК. Нашите консултации ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство. С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове само и единствено, ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство", обясни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Аз нещо не разбрах. Ние суверенна държава ли сме или не? Ако за нас е важно законодателно да се закрепи нещо важно за обществото, трябва някой да ни разреши ли? Ако не ни разреши, какво трябва да правим? Нещо изгодно някому другиму ли? То заради това осветеността на кравите и прасетата е гарантирана, а обществените тоалетни за хората- не.

09.07.2020 18:13:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.