Теглят жребия за евровота (обновена)
Секция: ПОЛИТИКА
23 Април 2014 08:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Теглят жребия за евровота (обновена)

/КРОСС/На специална церемония Централната избирателна комисия определи чрез жребий номерата, с които политическите партии, коалициите от партии и независимите кандидати ще участват в изборите за Европейски парламент на 25 май.

С №15 ще се яви на изборите за европейски депутати „Коалиция за България", определи жребият. ГЕРБ получи №18, №29 се падна на Движението за права и свободи, а последната парламентарно представена в момента партия „Атака" изтегли №20.

Коалицията между „България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28. Реформаторският блок изтегли №10, а АБВ на Георги Първанов ще търси успех с №13. ПП „Синьо единство" получи №9, а Националният фронт за спасение на България - №11.

На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС.

Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори.

На предишните парламентарни избори, проведени през май 2013 г., ГЕРБ получиха номер 15, БСП - номер 5, ДПС - номер 40, а „Атака" - 14.

Повече за жребия може да прочетете тук.