• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Кой сега е №1? (обновява се)

Кой сега е №1? (обновява се)

 

/КРОСС/ Два дни преди официалното начало на предизборната кампания ЦИК определи с публичен жребий номерата на бюлетините на партиите и коалициите, които бяха допуснати до участие на изборите за Европейски парламент на 25 май. Това се случи на специална церемония.

На предстоящия вот се явяват десет независими кандидати, 15 партии и шест коалиции. Вчера изтече и срокът, в който трябваше да бъдат регистрирани кандидатдепутатските листи. До два дни президентът Росен Плевнелиев трябва да издаде указ, с който да назначи и 20-ия член на ЦИК Метин Сюлейманов, излъчен с квотата на ДПС.

Вчера в „Държавен вестник" бяха обнародвани промените, приети от Народното събрание, с които депутатите промениха и дизайна на бюлетината за европейските избори.

Румяна Сидерова от ЦИК обясни, че окончателният вид на бюлетината ще бъде известен по-късно, тъй като все още се извършват проверките на подписките на независимите кандидати:

В последния момент се оттеглиха и отпаднаха независими кандидати поради тази причина. Като се уточни следобед листата с решение на ЦИК, ще видите как е поредната номерация и как точно ще изглежда бюлетината. Имаме още проверки на независими кандидати на подписките. След като излязат тези проверки ще се определи точният брой на кандидатските листи, които са изписани вътре в листата, и техните номера сега са изтеглени. Могат и още някои номерца да отпаднат, каза Сидерова.

С №15 ще се яви на изборите за европейски депутати Коалиция за България

На предишните парламентарни избори, проведени през май 2013 г., номер 15 получи ГЕРБ

Депутатите от левицата Антон Кутев и Петър Курумбашев обаче не видяха символика в съвпадението и обясниха пред журналисти, че номерът няма значение - важно било кой ще е първи на изборите.

Александър Симов, който е част от листата на партията, коментира в социалната мрежа:

Бях на тегленето на номерата на партиите в ЦИК. БСП е номер 15 (знаете - минимум 15 мандата), но нещо друго привлече вниманието на обикновения кандидат за евродепутат. Да не би някъде да има Държавна агенция за отпускането на дългокраки девойки в къси поли, които да придружават партийците? На където й да обърнех поглед попадах в море от заголени бизнес-колена, девойки, които гледат правоверно партийно страничния електорат и с топла любов лидерските тела. Сега схващам каква е далаверата да си в политиката - топлите и южни погледи на такива девойки, хахаха. И питам аз - кой, кой, кой, кой крие от пролетариата къде е Агенция за такива минижупести създания и защо бюджетът й не е увеличен двойно :))))

Коалиция за България изтегли №15 в бюлетината за предстоящите евроизбори, но номерът за нас не е толкова важен, не е важно с кой номер ще победим. Ние вървим към победа, защото в БСП второ място не се честити. Това каза народният представител и кандидат за евродепутат от листата на КБ Петър Курумбашев. „Въпреки това съм доволен, тъй като от големите партии ние получихме най-хубавият номер", допълни той. Курумбашев каза още, че въпреки всичко България е член на ЕС и ние сме една от държавите, която може да участва и да формира неговата политика и ако не го направим сега, ако не променим политиката на европейско ниво, винаги ще останем леко в ъгъла на Европа. „Не трябва да имаме ниско самочувствие. Тридесет и три дни преди изборите ние започваме да водим битката с девиза, че и по-бедните имат право на образование, добро здравеопазване. Ние искаме да покажем, че Европа може да се управлява по различен начин, а не както в последните десет години на принципа, че имаш ли пари, значи имаш всичко", категоричен бе той. „А също така като бъдещи победители в изборите да покажем, че можем да направим България по-социална и да утвърдим мястото на страната ни сред голямото европейско семейство", завърши народният представител.

Кампанията на левицата за предстоящите европейски избори ще открие лично в зала 1 на НДК кандидатът за председател на Европейската комисия на ПЕС Мартин Шулц.

...

ГЕРБ получи №18

Без значение е номерът на бюлетината, важно е да бъде номер едно, каза Цветомир Паунов от ГЕРБ. "Винаги тегленето на жребия е емоционално преживяване, но за нас е по-важно да бъдем номер 1 на предстоящите избори, както досега", отбеляза той.

№29 се падна на Движението за права и свободи

Мустафа Карадайъ заяви, че ДПС е разпознаваема дори и с изтегления краен номер. Заедно с Лютви Местан се пошегуваха, че числото 29 било символ на цикличност, и го свърза с високосните години, в които февруари има 29 дни.

Последната парламентарно представена в момента партия „Атака" изтегли №20.

Деница Гаджева заяви, че числото за тях е едно от най-добрите и разпознаваемо лесно.

Реформаторският блок изтегли №10

Kaкто неведнъж съм казвал, не си падам по предизборната нумерология. Както във футбола, така и в политиката, доверие се печели с талант, себераздаване, труд и резултати, а не с номер, написа във Фейсбук профила си Радан Кънев от Реформаторския блок.

И все пак... някой казваше, че от ‪#‎РБ с #10 сме били ... малки? Е, плеймейкърът не винаги е най-висок, допълва той и публикува снимки на Марадона и Меси с номер 10.

Супер жребий за номера на Реформаторския блок в бюлетината за евроизборите! Право в ДЕСЕТКАТА! - написа на стената си във Фейсбук Меглена Кунева.

Зам.-председателят на СДС Любен Петров си пожела десницата в България да има поне 10 евродепутати, което да е знак, че има нужда от предсрочни избори.

Утре,24 април, лидерът на СДС и председател на предизборния щаб Божидар Лукарски ще представи официално новата визия, слогана и акценитите на кампанията на Реформаторския блок за Евроизборите.

...

Коалицията между „България без цензура", ВМРО и ЗНС получи №28.

Любен Дилов-син, който представляваше коалицията около България без цензура, каза, че е доволен от факта, че са преди ДПС (Бареков отдавна говори, че партията му ще изпревари ДПС на тези избори и ще стане трета политическа сила).

....

АБВ на Георги Първанов ще търси успех с фаталния №13

„Не числото ни прави щастливи, ние правим числото щастливо", коментира след изтеглянето на поредния номер изпълнителният директор на АБВ Емил Кало. И допълни, че на 25 май всички ще разберат, че №13 носи късмет.

...

ПП „Синьо единство" получи №9

...

Националният фронт за спасение на България - №11

Всички числа са добри. Важното е ние да си свършим работата. Нашите избиратели са интелигентни хора и няма да се затруднят да открият 11 в бюлетината, каза съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев.

Представителите на Патриотичния фронт си пожелаха успех на предстоящите избори.

...

БАСТА е №12

Номерът на бюлетината на политическа партия БАСТА е 12 за евроизборите, което беше изтеглено в Централната избирателна комисия. „Това е най-силното число, защото са 12 апостолите и 12 гръцките богове", заяви водачът на листата на БАСТА д-р Мирослав Найденов. Числото е на успеха и е израз на разумност, допълни той.

Днес БАСТА ще запише и своя предизборен клип в Българското национално радио, който е следния:

БАСТА на безропотното съгласие! Интересите на България над всичко!

БАСТА на затворените врати! Да отворим широко Брюкселските порти!

БАСТА на пропуснатите възможности! Време е да си вземем това, което Европа ни дава!

БАСТА на унизителното отношение! Нека бъдем достойни европейски граждани!

Казахме БАСТА, но няма да спрем до тук! Длъжни сме да продължим в името на бъдещето ни, бъдещето на нашите деца и нашите родители!

За да ни чуят в Европа. № 12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

...

Любопитна е подредбата при зелените партии - № 3 е Партията на зелените, а № 4 ПП "Зелената партия". ПП "Зелените" са под номер 27. Партията на Светльо Виткво - "Глас народен" ще е № 2, а Християндемократическата партия ще е № 6. Номерацията при независимите е следната: Николай Йовев - №5, Янаки Ганчев е № 7, Виктор Папазов - №16, а бизнесдамата Евгения Банева е №19.

...

Ето списъка с номерата на партиите:

1 Българска Левица

2 Глас народен

3 Партия на зелените

4 ПП Зелена партия

5 Николай Йовев

6 Християндемократическата партия на България

7 Янаки Ганчев

8 Българска национално-патриотична партия

09 Синьо единство

10 Реформаторски блок

11 НФСБ

12 БАСТА

13 АБВ

14 Александър Алексиева

15 Коалиция за България

16 Виктор Папазов

17 КОД

18 ГЕРБ

19 Евгения Банева

20 Атака

21 Съюз на комунистите в България

22 Съюз на българските комунисти

25 БКП

26 Румяна Вълчева Угърчинска - Винсенти

27 ПП Зелените

28 България без цензура

29 ДПС

30 Коалиция „Националистически партии на България" (В нея влиза новосъздадената формация на Симеон Костадинов "Националистическа партия на България", чиято регистрация беше спряна след отрицателното становище на прокуратурата. А мандатоносители на коалицията са формацията на Павел Чернев "Свобода" и "Либертас България")

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.