Каракачанов за протестиращите: Татуировки и силикон, ако това е цветът на нацията, то тя ще избяга от България
Секция: ПОЛИТИКА
20 Август 2017 11:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Каракачанов за протестиращите: Татуировки и силикон, ако това е цветът на нацията, то тя ще избяга от България

/КРОСС/ В събота вечер се състоя втори протест в Слънчев бряг срещу акцията „Тишина" на Валери Симеонов. Шумните проверки на вицепремиера в курорта явно дори срещнаха неодобрението на министъра на туризма Николина Ангелкова, която предупреди, че те могат да намерят отражение в притока на летуващи през следващата година и призова за разграничаване на типа курорти по Черноморието.

И въпреки че Слънчев бряг е предпочитана парти дестинация за младежи, както от България, така и от чужбина, то на противоположното мнение е друг вицепремиер от „Обединени патриоти" Красимир Каракачанов, който се застъпи за колегата си Валери Симеонов, като атакува и самите протестиращи в Слънчев бряг.

"Аз не влизам като адвокат на моя колега Симеонов. Но следдва да се види и другата гледна точка. Тя е на тези 500 000 души по хотелите, които имат частни домове и всяка сутрин до 6 часа не могат да спят.

Хайде да попитаме, кое е по-важно за българския туризъм. Четири заведения, които без да коментирам кои са им собствениците им, известно е, че са от ъндърграунда и протестът на техните служители, които съвсем естествено могат лесно да бъдат извадени на протест. Защо не направите една обиколка на самия Слънчев бряг, Св. Влас и сред другите туристи, които наистина не могат да спят до 6 часа сутринта.

Когато говорим за един проблем трябва да имаме и двете гледни точки. И не става въпрос кои са повече - 5000 млади хора, които искат да купонясват или 500 хиляди, които може би са отишли да спят, да почиват и да събират сили за работния сезон.

Така че въпросът със статута на тези курорти е сериозен въпрос и според мен разумният подход е диалогът, обсъждането...

Но в края на краищата, извинете, излизат едни младежи и ти казват: „Нас не ни интересува, това е курорт за купон". Извинявайте, ама няма такъв статут „курорт за купон". В края на краищата има законови норми и след като на тези заведения по десет пъти са им налагали глоби за шум и никой не се съобразява с това, мисля че е редно да погледнем какво законът регламентира.

И извинявайте, ама онзи младеж, който си беше написал на гърба „Аз съм мутра" с татуировки от ушите до петите... Еми наистина ми прилича на мутра. Или онези девойки със силиконовите устни, които са танцьорки в заведенията - как ще ме убедите, че това е цветът на българската нация?

Те го твърдят - девойките със силиконовите устни и младежите с широките рамене и татуировки от ушите до петите. Ако наистина те са цветът на нацията, наистина нацията ще избяга от България", коментира Каракачанов в студиото на „Нова телевизия", като се включи по време на интервю с министъра на туризма Николина Ангелкова.