Отново! Фатална катастрофа край Български извор
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Ноември 2017 10:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отново! Фатална катастрофа край Български извор

/КРОСС/ Една жена почина при поредния за последните дни тежък пътен инцидент на пътя София - Варна в участъка в Ловешка област, съобщава БТВ.

Инцидентът стана снощи към 19 часа близо до село Български извор. Кола, движеща се с превишена скорост, се е ударила в стълб при опит за неправилно изпреварване.

В автомобила е имало четирима души. 67-годишната жена е починала в линейката на път за болницата.

„Буквално не мога да повярвам, че се е случило на това място поредната катастрофа с жертви", коментира на брифинг снощи министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

„Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се увеличава рискът от ПТП - коментира главният секретар на МВР Младен Маринов. - Просто трябва да сме внимателни и като тръгнем на път, да мислим как да стигнем, а не колко бързо да стигнем".

Само за два дни това е третият фатален пътен инцидент в този пътен участък от десетина километра.
Още след първата катастрофа в петък, при която се удариха пътнически бус и камион, беше наредено да се вземат допълнителни мерки за безопасност в района. А след поредното пътнотранспортно произшествие вчера от полицията изготвят и анализ на какво се дължат инцидентите в района.

Какви мерки ще бъдат взети за обезопасяването на този участък, ще стане ясно по-късно днес.

При инцидента в петък край село Микре загинаха 9 души, а 19 бяха ранени. Вчера край село Сопот пък челно се сблъскаха два леки автомобила и загина 13-годишно дете. В тежко състояние и с опасност за живота е майка му.