• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Двойно повече патрули ще контролират движението в Ловешка област

Двойно повече патрули ще контролират движението в Ловешка област

/КРОСС/ На мястото на поредната тежка катастрофа край с. Български извор, с фактическата обстановка се запознаха министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар Младен Маринов, директорът на ОДМВР-Ловеч комисар Милен Маринов, областният управител, представители на "Пътна полиция" и Агенция „Пътна инфраструктура". Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Край Български извор - мястото на поредната катастрофа, двамата обявиха, че полицейските патрули по пътя София - Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно.

След оперативен анализ бе решено да се засили присъствието на пътни полицаи и светлинна сигнализация на патрулите. Разпореден бе анализ за причините на пътните инциденти в района от последните два дни. Главният секретар на МВР Младен Маринов за пореден път обърна внимание на шофьорите да спазват пътната маркировка и знаци, както и да изпреварват разумно. Той призова шофьорите да мислят как ще стигнат, а не колко бързо.

Безопасността на движението е споделена отговорност и нека всички дадем своя принос за намаляване на пострадалите при катастрофи. Това казва министър Валентин Радев в поздравителен адрес по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В поздравителния адрес се посочва:

"По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват или остават с тежки травми хиляди хора. Голяма част от тези катастрофи е можело да бъдат предотвратени. За жалост грешките и нарушенията на участниците в движението са довели до смърт. Пътните инциденти са най-нелепата причина за смъртността сред хората. Катастрофите оставят трайна следа в живота на пострадалите. Мъката и страданията на семействата и близките на жертвите са големи. Нека на този ден споменем загиналите, изкажем съболезнования на техните семейства и призовем живите да пазят живота и здравето при движение по пътищата. Безопасността на движението е споделена отговорност и нейното подобряване не е по възможностите само на една организация или институция. Нужно и важно е всички да намерим начин проблемите на безопасността по пътищата да имат място в ежедневието на семействата, учебните заведения, институциите и организациите. Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата като част от големия проблем - култура за здравословен начин на живот. Нека всички заедно - институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата. Хубаво е, ако на този ден намерим начин да отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия в цялата страна. В памет на загиналите и пострадалите да призовем всички да пазят както своя живот и здраве, така и живота и здравето и на другите участници в движението, да пазят и обучават своите деца и членовете на семейството. Всеки живот си заслужава усилията".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Юруш на маслините. След дъжд качулка. Не е това решението. Решението всеки ден, на всякъде в България да има патрули, да санкционират нарушителите, систематично и без изцепки. Трябва непрекъснат контрол, а ПиАр акции на Борисов и други отрепки, които не си вършат работата.

19.11.2017 14:04:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.