• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Правителството одобри 200 млн. евро заем от Банката за развитие на Съвета на Европа

Правителството одобри 200 млн. евро заем от Банката за развитие на Съвета на Европа

/КРОСС/ Министерският съвет одобри Рамково споразумение за заем в размер на 200 млн. евро между Банката за развитие на Съвета на Европа и България, механизъм за съфинансиране на проекти, изпълнявани със средствата от ЕС по оперативните програми, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове за програмния период 2014-2020 г.
С решението се упълномощава министърът на финансите да проведе преговорите и да подпише споразумението. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Заемът от Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ) ще подпомага усвояването на средствата от европейските фондове, като частично ще покрива българския принос във финансиране изпълнението на инвестиционни проекти, изпълнявани със средства от оперативните програми „Региони в растеж 2014-2020", „Развитие на човешките ресурси 2014-2020" и „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020".
Заемът се предоставя при много благоприятни финансови условия, като банката не начислява допълнителни такси и комисионни. Средствата се усвояват на траншове и постъпват в централния бюджет. Отделните траншове по години се обвързват с разчетите по оперативните програми за националното съфинансиране в средносрочен план и се предвиждат по закона за държавния бюджет за съответната бюджетна година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Голямо "усвояване" ще падне. Е как да не поискаш да станеш министър.

09.12.2016 10:02:38

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.