• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Airbus доставя първия в света A330-300 Regional на Saudi Arabian Airlines

Airbus доставя първия в света A330-300 Regional на Saudi Arabian Airlines

/КРОСС/ Saudi Arabian Airlines, националният превозвач на Саудитска Арабия, получи парвата доставка на A330-300 Regional, което го прави стартов клиент за този нов представител от успешното и гъвкаво семейство на A330. Самолетът е първият от 20 A330-300 Regional, поръчани през 2015 на авиошоуто в Париж и ще се присъедини към съществуващия флот на Saudi Arabian Airlines, състоящ се от 12 A330-300 и 50 A320.

Специално оптимизиран за локални и местни дейности, A330-300 Regional ще засили капацитета по повечето от най-натоварените маршрути на Saudi Arabian Airlines, което дава възможност на авиокомпанията да генерира допълнителна ефективност като същевременно предлага на пътниците си безпрецедентно ниво на комфорт. A330-300 Regional е също добра нискобюджетна алтернатива и е най-подходящ за допълване на флота, поради високата си сходство с A330, с който Saudi Arabian Airlines вече оперира.

Салех бин Насър Ал-Джасър, генерален директор на Saudi Arabian Airlines, каза: "Ние сме развълнувани да приветстваме първия A330-300 Regional в нашия бързо нарастващ Airbus флот. Това е още една крачка напред от ангажимента ни към семейството, което има изключителен принос за нашия растеж на пазара. Предимството на новия регионален вариант на този популярен самолет с доказана оперативна гъвкавост и най-ниска цена за място, означава икономичност без конкуренция за нашия бизнес и нашите клиенти."

Saudi Arabian Airlines ще получи на лизинг A330-300 Regional от International Air Finance Corporation (IAFC), водещ лизингодател от Близкия Изток.

Мулай Омар Алауи, президент и главен изпълнителен директор на IAFC, каза: "IAFC винаги е бил пионер в представянето на иновативни ислямски финансови решения за авиационната индустрия, позиционирайки се като стартегически партньор с уникални продукти и услуги. Ние сме горди да си партнираме със Saudi Arabian Airlines и Airbus, и сме уверени, че тази сделка допълнително ще засили водещата позиция на националния превозвач на Саудитска Арабия."

"Ние поздравяваме Saudi Arabian Airlines, че става стартов клиент и оператор на A330-300 Regional. Ние сме убедени, че най-популярният ни широкофюзелажен самолет ще играе важна роля в подкрепата на разширяващата се мрежата на авиокомпанията. ", заяви Фуад Атар, управляващ директор на Airbus за Близкия Изток.

A330-300 Regional е оптимизиран за мисии до 2,700 nm (5-часов полет), покривайки маршрути на къси до средни разстояние, предоставяйки значително намаляване на разходите с около 20% с по-лекото си оперативно тегло, около 200 тона, по-ниски разходи на гориво за място и за поддръжка, в сравнение с днешните A330-300 за дълги разстояния.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.