• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Ethiopian Airlines получи първия си A350 XWB

Ethiopian Airlines получи първия си A350 XWB

/КРОСС/ Ethiopian Airlines получиха доставката на първия си самолет Airbus A350-900, който отвори нова глава за Източноафриканския превозвач, който става първи оператор в Африка на A350 XWB. Новият самолет на авиокомпанията е на лизинг от AerCap и пристигта в Адис Абеба на 29 юни, 2016.

A350-900 е с 343 места, 30 в бизнес клас и 313 в икономичен. Кабината се отличава с простор, спокойствие, красив интериор и осветление, които допринасят за отличните нива на комфорт и настроение, поставяйки нови стандарти в преживяванията на пътниците по време на полет.

Ethiopian Airlines има поръчани общо 14 Airbus A350 XWB - най-модерните широкофюзелажни самолети в света за полети на дълги разстояния. Дванайсет от тях са директна поръчка от Airbus, два са на лизинг от AerCap.

С новите машини превозвачът ще развива мрежата си от маршрути, свързвайки Адис Абеба с дестинации в Азия и Америка.

A350 XWB се отличава с най-новия аеродинамичен дизайн, карбонови крила и фюзелаж, плюс нови горивноефективни двигатели Rolls-Royce Trent XWB. Взети заедно, тези последни технологии достигат ненадминати нива на оперативна ефективност, намаление от 25 на сто в разхода на гориво и емисиите, както и значително по-ниски разходи за поддръжка.

До днес Airbus е регистрирал общо 802 фирмени поръчки за A350 XWB от 42 клиента по целия свят, което прави този самолет един от най-успешните модели широкофюзелажни машини за всички времена.

На снимката: Първият A350-900 на Ethiopian Airlines

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.