• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

В Брюксел остава в сила най-високата степен на опасност от терористично нападение

В Брюксел остава в сила най-високата степен на опасност от терористично нападение

/КРОСС/ С 16 ареста тази нощ приключи мащабната антитерористична операция в Белгия.
Най-издирваният човек в Европа - Салах Абдеслам, обаче, продължава да е на свобода. Прокурорите потвърдиха, че Абдеслам не е между 16-те арестувани при 19-те полицейски обиска снощи.

По-късно днес съдия ще прецени дали ще наложи мерки за постоянно задържане на арестуваните. При извършените обиски не са били открити оръжия и взривни устройства.

Салах Абдеслам, издирван за участие в терористичните актове в Париж на 13 ноември 2015, успял да й се измъкне и може би пътува с автомобил Бе Ем Ве към границата с Германия, пише днес в електронното си издание британският вестник "Телеграф" .

Белгийските федерални прокурори признаха на пресконференцията късно снощи, че при масираната операция на армията и полицията в Белгия в неделя ислямистът Абдеслам не е заловен. Той бил засечен от полицията близо до град Лиеж около 19.30 ч. местно време снощи, но успял да избяга, съобщава белгийският вестник "Дерниер йор". Абдеслам се отправил към Германия по магистрала Е40 и отново успял да избегне полицейска проверка.

В Брюксел остава в сила най-високата степен на опасност от терористично нападение.

Федералните власти изразиха опасения, че терористи се готвят да нанесат няколко едновременни удара в Брюксел, поставен в максимална готовност за терористично нападение. Централата на НАТО и институциите на ЕС днес ще работят в ограничен режим, като повечето от служителите са призовани да вършат работата си от вкъщи. В Брюксел остават затворени училищата, детските градини, метрото.

Болниците ще приемат само спешни случаи, но редовните консултации са отменени.

Мащабна полицейска акция във връзка със сериозната заплаха за атентати полицията проведе едновременно в Брюксел, Шарлероа и Лиеж.

Властите във френската столица ще отпуснат 560 000 евро в помощ на заведенията, пряко засегнати от терористичните нападения.

Ще бъде създаден и фонд, в който ще постъпват дарения. Предвидено и оказване на юридическа помощ и данъчни облекчения, като например отстъпки от такса "смет", защото заведенията не са работили три дни по настояване на органите за сигурност.

Парижкото кметство обмисля и рекламна кампания, за да подпомогне и хотелиерите в града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Треперете, терористи. Най висока степен, и не къде да е, а в Брюксел.

23.11.2015 20:42:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.