• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Адемов: В програмата на правителството не са предвидени промени в данъчните ставки

Адемов: В програмата на правителството не са предвидени промени в данъчните ставки

/КРОСС/ В програмата на правителството на Пламен Орешарски не са предвидени такива промени в данъчните ставки, каквото мнение изрази през почивните дни лидерът на БСП Сергей Станишев и което намерение не беше подкрепено от ДПС. Станаха ясни мненията на двете партии и очевидно дискусията по въпроса между тях ще продължи, обясни в сутрешния блок на БТВ Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика, и предупреди: Резки промени в данъчното законодателство едва ли биха били от полза особено при условията на криза.

Министърът уточни, че в правителството не е имало обсъждане за промени в данъчните закони. В програмата на кабинета се записват и са записани само политики, които са приети и от двете страни, а очевидно промените в данъчната политика не са сред тях. Затова коалиционното споразумение при всички положения би било един от добрите инструменти за по-голяма яснота при управлението, смята Хасан Адемов. Но подобно споразумение би трябвало да бъде сключено преди съставянето на едно правителство, уточни той.

По думите му правителството следва приета програм, но няма как за шест месеца управление да бъдат осъществени всички обещания, които в крайна сметка са за целия мандат. Ние все пак не сме вълшебници, каза Адемов.

Вратата за гъвкавото пенсиониране не е затворена страница, но трябва да бъде съобразено с останалите мерки и елементи от управленската програма. Не може да действаме прибързано и с неправилни действия да сринем пенсионната система, посочи социалният министър.

По отношение на минималната работна заплата министър Адемов заяви, че в програмата на правителството е записано в края на тригодишната бюджетна рамка тя да е 450 лева и кабинетът следва своята програма за осъществяването на тази цел. Социалният министър отбеляза, че се надява да има едно обединение между партии, синдикати и работодатели около един механизъм и критерии за повишаването на минималната работна заплата, който да е приемлив за всички - нещо, за което самият той е настоявал още в предишния парламент.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.