• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Кадиров: САЩ и НАТО са виновни за нестабилната ситуация в Афганистан

Кадиров: САЩ и НАТО са виновни за нестабилната ситуация в Афганистан

/КРОСС/ САЩ и НАТО носят отговорност за нестабилната ситуация в Афганистан, пише на страницата си в социалната мрежа Instagram изпълняващият длъжността ръководител на Чечня Рамзан Кадиров в коментар за случилия се на 23 юли терористичен акт в Кабул, предаде ТАСС.

„За 37-те години война в Афганистан мирът не се е приближил с нито една крачка. САЩ под прикритието на борба със собствения Бин Ладен, разпалиха гражданска война за много десетилетия. Америка и НАТО можеха да решат проблема в Афганистан за две години. Но на тях им е нужен вечен афганистански кървав котел, отнемащ живота на хиляди млади мюсюлмани“, отбеляза Кадиров.

Според него, именно САЩ и НАТО изкуствено са създали тази нестабилна ситуация и в момента я подкрепят. „Те стъпка по стъпка разпалват нови войни в мюсюлманските страни. Ирак, Сирия, Египет и Йемен се озоваха под заплаха от загуба на суверенитет“, пише чеченският лидер.

Той призова лидерите на Афганистан „да забравят за личните, етнически и държавни интереси и амбиции и да се обединят“. „Ако в един строй се окажат пущуни, узбеки, таджики, сунити и шиити, то никой и никога няма да може да ви диктува волята си“, пише Кадиров.

Най-малко 80 души загинаха и 231 бяха ранени при нападение срещу протестно шествие на хиляди етнически хазарейци в афганистанската столица Кабул на 23 юли. По данни на телевизионния канал “Толо нюз”, цитиран от ТАСС, двойният взрив бил организиран и извършен от атентатори самоубийци. Участниците в протестното шествие изразявали недоволството си от плановете на властите да отложат електрификацията на Бамиан. Демонстрантите обвинили ръководството на страната и лично президента Ашраф Гани в дискриминация на етническа основа, припомня агенцията.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

другари шумкари защо не си признаете истината за преврата 1944г ,от който се облажихте вие най -големите некадърници и неграмотници.Какво донесе на обикновеният човек ?САМО ЛИЩЕНИЯ И МИЗЕРИЯ !!! АКО ТОЛКОВА МНОГО ВИ ХАРЕСВА КОМУНИЗМА ,ОТХВЪРЛЕНА ИДЕОЛОГИЯ ,ВЪРВЕТЕ В СТРАНАТА НА СВЕТОВНОТО ЗЛО -РАША.Не разпространявайте в България тая престъпна идеология

26.07.2016 17:05:41

Анонимен

А САЩ какви интереси имат тук.Направо ни унищожиха като нация. След време ще плащащ на фирма попа да те опява. Разбиха ни цялата икономика .Българите не ни смятат за хора ,а мацицаствата са на почит. Ти навярно си от тях и много ,много си превилигирован.

26.07.2016 11:34:28

Анонимен

нещастно еничарче на лилипута за всичко са виновни САЩ и Европа а световното зло РАША е света вода не напита .Раша е най милитаризираната държава в света .Непрекъснато се бъркат в работите на съседите си ! Те имали там интереси ! Какви интереси имат в ЧУЖДИ държави .РАЩА генерал губернатот ли е в тези страни и до кога ?

25.07.2016 20:08:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.