• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Русия предупреди, че изтегляне на чуждите войски от Афганистан ще има непредсказуеми последици

Русия предупреди, че изтегляне на чуждите войски от Афганистан ще има непредсказуеми последици

/КРОСС/От Русия предупредиха, че ако чуждите войски се изтеглят от Афганистан, това ще има непредсказуеми последици в момент, когато местните сили за сигурност се затрудняват да дават отпор на джихадистите. Специалният представител на руския президент за Афганистан Замир Кабулов заяви, че има риск около 15 000 екстремисти от Северен Афганистан да се разпрострат на територията на съседни страни в Централна Азия. Москва е готова да поднови сътрудничеството си със САЩ и НАТО за постигането на съвместни цели в Афганистан, заяви още руският представител.

Междувременно в телефонен разговор с държавния глава на Афганистан Ашраф Гани президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази подкрепа за правителството в Кабул в борбата му с талибаните. Тръмп и Гани са обсъдили засилването на връзките, проблемите със сигурността, сътрудничеството срещу тероризма и въпроси на икономическото развитие, съобщи Белият дом.

Афганистанското правителство от своя страна също е подкрепило искането на американски командир в Афганистан за изпращане на допълнителни чуждестранни войски в страната, предаде Ройтерс. Генерал Джон Никълсън, който командва операцията „Решителна подкрепа", призна вчера, че 13-те хиляди американски и съюзнически войници не са достатъчни, за да се подпомогне адекватно афганистанската армия, която се бори срещу талибаните и групировката „Ислямска държава". Не ни достигат няколко хиляди войници, каза генералът пред комисия на американския Сенат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.